Wouter van Halteren: doorstart onder de naam STYLE CNC Machines

De Nivora Groep neemt Style High Tech over en maakt zo de doorstart van de machinebouwer in Bunschoten mogelijk. De Nederlandse fabrikant van draai- en freesmachines gaat verder als Style CNC Machines en wordt een zusterbedrijf van Safan, Darley en Bewo. Wouter van Halteren is blij en opgelucht over deze doorstart. “De werkgelegenheid is gewaarborgd, we kunnen onze orders gaan uitleveren en we kunnen onze machines blijven doorontwikkelen.”

 

Financieringsprobleem
Door gebrek aan liquiditeit moest Wouter van Halteren twee weken geleden uitstel van betaling aanvragen, enkele dagen later gevolgd door een faillissement. “Het probleem was puur een financieringsprobleem. We hebben veel machines verkocht en moeten de productie voorfinancieren. Dat is met de doorstart onder de vlag van Nivora nu allemaal gewaarborgd.”

Vier machinebouwers
De Nivora Groep komt voort uit plaatmachinefabrikant Safan en is inmiddels ook eigenaar van Darley in Eisden en zaagmachinefabrikant Bewo in Tilburg. Nu wordt er de vierde dochter aan toegevoegd: Style CNC Machines. Wouter van Halteren: “We kenden elkaar al langer, daardoor zijn we snel tot een overeenkomst gekomen. Style gaat als zelfstandige entiteit verder in deze groep. Style is en blijft een merk. We zijn verheugd en trots dat de Nivora Groep met ons in zee is gegaan. We hebben ondanks alle economische problemen keihard gewerkt aan ons distributienetwerk, aan nieuwe technologische ontwikkelingen zoals de STYLE 4 besturing en we hebben ons merk goed in de markt gezet. De beloning is dat we nu bij een groep bedrijven horen die aan de top van de Nederlandse machinebouw staan.” Hij ziet wel synergievoordelen, zeker in de bedrijfsvoering en later wellicht in de R&D-afdeling. Alle vier de machinebouwers profileren zich op internationale markten, dus daar liggen eveneens kansen voor samenwerking. “Daar gaan we later over praten. Voorlopig ligt de focus op het uitleveren van de machines.”

Klanten zijn positief
De Style fabriek in Bunschoten draait vanaf vandaag weer gewoon. “Niemand van de medewerkers heeft de afgelopen weken een uur thuis gezeten, we hebben allemaal gewoon gewerkt, hoewel de productie op een laag pitje stond en we geen machines konden uitleveren”, verduidelijkt Van Halteren. Deze hick-up in de productie wordt nu zo snel mogelijk weggewerkt. Hij heeft de afgelopen weken persoonlijk contact gehouden met de klanten, die volgens hem positief reageren op de doorstart. “We hebben ze steeds goed geïnformeerd en uitgelegd wat er aan de hand was. We hadden een financieringsprobleem dat ontstaan is in het crisisjaar 2009. Nu de orders dit jaar toenamen, kregen we de productie niet meer voorgefinancierd.”

Style CNC Machines op beurzen
Komende weken presenteert Style CNC Machines zich zowel in Nederland als daarbuiten op beurzen. Volgende week is dat op de Metavak in Hardenberg, de week daarna op de metaalbeurs in het Tsjechische Brno en in de derde week van september op de AMB in Stuttgart. Wouter van Halteren: “Ik wist dat er een oplossing zou komen. Ik ben blij en opgelucht dat we dit prachtig en innovatief bedrijf met toegewijde mensen hebben kunnen behouden.”

In een persbericht zegt Nivora bestuurder Nico Groen: “Nivora wil hoogwaardige werkgelegenheid in de machinebouw in Nederland in stand houden. Door veel te investeren in ontwikkeling en technologisch voorop te lopen in elke markt die wij bedienen, laten wij zien dat er nog plaats is voor maakindustrie in Nederland. Met Style hebben we weer een vooraanstaand Nederlands machinemerk aan de groep toegevoegd en 40 toegewijde machinebouwers. Style heeft een goed gevulde orderportefeuille en een ontwikkelafdeling vol plannen. Wij zijn blij dat wij de doorstart van Style mogelijk hebben kunnen maken en verwachten veel van de samenwerking binnen onze groep.”

 

Meer informatie
Nivora Groep
Style CNC Machines

 

 

Pin It on Pinterest