De Koreaanse machinebouwer Hyundai WIA wil tegen 2016 doorstoten naar de wereldwijde top 5 van merken CNC-machines. Deze ambitie wil men verwezenlijken door zowel de productiecapaciteit te vergroten als door agressief te investeren in R&D en nieuwe machines te ontwikkelen.

 

Hyundai WIA ceo In Kyu Bae: plek in de top 5

Dat heeft Hyundai WIA topman In-Kyu Bae gezegd. De machinefabrikant maakt deel uit van de Hyundai Motor Group, die al langer bezig is nadrukkelijk marktaandeel te winnen in de Westerse landen. Nu volgt de machinebouwtak dus met ambitieuze groeiplannen. Binnen vier jaar moet het merk een van de top 5 merken in de machinebouw worden, wereldwijd. Op dit moment wordt daarvoor onder andere de productiecapaciteit in het Zuid Koreaanse Changwon uitgebreid. Deze uitbreiding brengt de capaciteit van deze fabriek op jaarlijks 14.600 machines, ten opzichte van nu 8.600. De omzet moet hierdoor met de helft toenemen 1,8 miljard dollar in 2016. Momenteel staat Hyundai WIA nog niet eens in de top 10. Wel is het aantal machinetype in zeven jaar tijd meer dan verdubbeld tot 100.

Duitsland

Onderdeel van de groeistrategie van deze Koreaanse machinebouwer is het openen van technologiecentra wereldwijd. Ook Duitsland wordt als kernmark aangeduid en hier wil men een Hyundai WIA Technology Centers openen. Deze krijgen niet alleen een rol in het trainen van klanten, maar ook als demonstratiecentra en in het integreren van de verschillende producten in een oplossing. Eind dit jaar gaat in Korea het allereerste Technology Center open, dat als voorbeeld zal dienen.

Nieuwe machines

Om de ambitieuze groeiplannen te onderstrepen, heeft de fabrikant onlangs in Chicago meerdere nieuwe machines geïntroduceerd. Daaronder een heel nieuwe serie verticale bewerkingscentra, zoals de F400VM. Een aantal zaken zijn standaard op deze machine, zoals koeling door de spindel, Big Plus tooling, een gereedschapwisselaar voor 30 gereedschappen en een extra groot Y-as bereik. Voor de matrijzen-, medische- en elektroindustrie heeft men de nieuwe i-CUT320M ontwikkeld, een hogesnelheid verticaal bewerkingscentrum met onder andere een spindel met maximaal toerental van 24.000 rpm. Deze machine wordt ook in grotere maten geleverd.Ook werd het nieuwe verticaal draaicentrum LV1400 getoond.

Meer informatie
Dymato (importeur Hyundai WIA Nederland)

Pin It on Pinterest