PlantinTetterode presenteerde de 3D printers onlangs op EuroSkills in Spa, waar er veel interesse voor bestond

Mcor Technologies komt eind dit jaar met een full color 3D kleurenprinter. Bijzonder aan de techniek van het Ierse bedrijf is dat men enkel kopieerpapier en een kleine hoeveelheid lijm gebruikt om 3D delen te printen. Daarmee zijn de gebruikskosten laag.

 

Dat wil Mcor, dat de full colorprinter Iris eerder dit jaar tijdens Rapid 2012 heeft aangekondigd. Het van oorsprong Ierse bedrijf heeft de ambitie om het 3D printen voor een breed publiek toegankelijk te maken en uiteindelijk naar de massamarkt te brengen. Daarom hecht men er veel waarde aan de gebruikskosten laag te houden. Als materiaal wordt gewoon kopierpapier gebruikt, dat in de juiste vorm wordt gesneden, verlijmd en dan samengeperst. Qua bediening zoekt men eveneens de eenvoud: 3D printen moet net zo gemakkelijk kunnen als een A4 printen. Met de huidige 3D printer, de Matrix 300, kun je weliswaar ook objecten in kleur maken, maar daarvoor moet je dan gekleurd papier gaan gebruiken. In de Iris past Mcor inktjettechnologie toe om hoge resolutie kleurenafdrukken in 3D te maken.

Nu nog uit gekleurd papier opgebouwd, straks print de Mcor 3D printer full color

Papiermodel
De resolutie van de Mcor printers is net zo hoog als de dikte van kopieerpapier: 0,1 mm. De maximale afmetingen van de producten bedragen 256 bij 169 mm met een maximale hoogte van 150 mm. Doordat het papier laag voor laag verlijmd en dan geperst wordt, ontstaat er meteen een stevig 3D model. Dit kan nog verder versterkt worden door het te impregneren waarna je het 3D model kunt schuren en lakken als dat nodig is.

Benelux
Mcor Technologies heeft onlangs een distributiecontract gesloten met Plantin Tetterode Displays voor zowel de verkoop, service als ook de trainingen voor de 3D printapparatuur van het Ierse bedrijf in de Benelux. Het bedrijf is daarnaast dealer voor de 3D laserscanners van Roland, die als een aanvulling op de 3D printers worden gezien.

Op 23 oktober neemt Plantin Tetterode deel aan het 3D Printing Event in Eindhoven.

Meer informatie
Mcor Technologies
Plantin Tetterode

 

1 gedachte over “Mcor: full color 3D printer voor breed publiek

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest