Tot nog toe de enige automatiseringsoplossing van Robojob: voor de draaimachine. Begin december wordt een systeem voor de freesmachine gepresenteerd.

Mazak toont samen met enkele partners op The Science of Automation in Leuven drie automatiseringsoplossingen uit de Benelux, gekoppeld aan Mazak machines. Daaronder het nieuwe systeem van Robojob voor het automatiseren van freesmachines, dat in Leuven voor het eerst wordt getoond.

 

“De markt verandert. Klanten zoeken meer en meer een partner met toegevoegde waarde en totaal oplossingen en turnkey projecten”, zegt Hugo Verlaak, sales manager bij Yamazaki Mazak Europe. De Benelux vestiging van Mazak kan die oplossingen samen met de partners realiseren. “Maar we hebben onze sterkte te weinig aan de buitenwacht getoond.” Daarom vindt op 4, 5 en 6 december in Leuven de private show The Science of Automation plaats, als vervolg op de roadshow over automatisering voor de zomer.

RFA toonde eerder dit jaar dit binpickingsysteem.

Meerdere systemen
In de demoruimte in Leuven tonen de partners van Mazak meerdere systemen live, zodat bezoekers zich een goed beeld kunnen vormen. Ook zijn er dagelijks lezingen waarin zowel Mazak, Cellro, Robojob, RFA Rijlaarsdam en De Fruytier hun visie op het manarm produceren van kleine series geven. Mazak toont uit eigen huis de Irco ILS MUK stafaanvoer en een ontlaadsysteem, gekoppeld aan een HQR200 MSY draaimachine. RFA Rijlaarsdam koppelt een automatiseringssysteem aan het verticaal bewerkingscentrum VCS 430. Cellro koppelt de Fixed aan de Quick Turn Nexus 250IIMS. De Fixed is een laagdrempelige, makkelijk verplaatsbare producthandlingrobot, die een beperkt vloeroppervlak combineert met een zeer groot bereik. Daardoor houdt Cellro de machine ook voor de operator goed bereikbaar.

Primeur van Robojob
De primeur tijdens de huisshow komt van Robojob. Deze Belgische automatiseerder bouwt tot nog toe alleen robotsystemen voor het automatisch beladen van draaibanken, het IRS-CW systeem, voor producten tot 50 kilogram gewicht en 250 mm diameter. Momenteel ontwikkelt Robojob een automatiseringsoplossing voor freesmachines, dat bij Mazak voor het eerst gepresenteerd zal worden. Robojob laat zien hoe je een Variaxis j500 kunt automatiseren. Daarnaast toont het bedrijf ook een systeem in combinatie met de QSM100.

Ook de Integrex i200ST is onder spaan te zien.

Andere deelnemers
Andere deelnemers aan het evenement zijn De Fruytier (gereedschappen); Schunk met grijper- en nulpuntspansystemen; Kitagawa met klauwplaten en NC-tafels en Mazak laat de 5e generatie Integrex i-200ST onder spaan zien. De lezingen worden elke dag tussen 15.00 en 18.00 uur . Aanmelden voor de huisshow kan via sales@mazak.be of door de uitnodiging op de website te downloaden en de antwoordkaart ingevuld terug te sturen.

 

 

Meer informatie
Mazak
Cellro
De Fruytier
Kitagawa
Robojob
RFA Rijlaarsdam
Schunk

 

Pin It on Pinterest