Het Knowlegde Sharing Centre gaat verder als Manufacturing Knowledge Centre. John Blankendaal, directeur Brainport Industries, is toegetreden tot de board. Dat is deze week bekend gemaakt tijdens de tweede editie van Manufacturing Technology Conference, die met 100 exposanten volledig uitverkocht was.


“Het succes van de OEM klanten wordt gedreven door de samenwerking in de supply chain. Als je kennis deelt, kun je succesvol zijn”, zo motiveerde John Blankendaal bij de opening van MTC het toetreden tot de board van het centrum voor kennisdelen. Met de komende digitale transformatie in de hightech maakindustrie vindt hij kennisdelen van groot belang. Met deze stap wordt het KSC verder verbreed, een ontwikkeling die anderhalf jaar geleden is ingezet.

Brainport Industries voegt zich bij kennisdeelplatform voor de maakindustrie


Maken in de naam

Een van de voorwaarden voor Brainport Industries om toe te treden tot de board van het Manufacturing Knowledge Centre was dat in de naam het woord ‘manufacturing’ zou terug komen. Dat sluit volgens Hans Meeske, bestuursvoorzitter van het KSC, precies aan op de focus van de organisatie. “Het doel is kennis delen via meeting, connecting en sharing, met focus op manufacturing”, aldus Meeske. Het is de bedoeling dat er ronde tafel discussie rond thema’s komen waaruit dan uiteindelijk de projecten zullen voortvloeien. Ook wil het Manufacturing Knowledge Centre samen met OEM’s trainingen gaan organiseren, nog meer evenementen en projecten starten rond het thema supplier quality engineering. Een thema dat volgens John Blankendaal veel aandacht zal krijgen in de komende tijd, is re-use en re-manufacturing. “Dat wordt echt belangrijk.” Op de Brainport Industries Campus wordt rondom deze twee thema’s al kennis ontwikkeld en gedeeld in de factory of the future.


Millux wint Knowledge Sharing Award

Aan de tweede editie van Manufacturing Technology Conference, samen met het Clean Event, namen dit jaar zo’n 100 exposanten deel die hun technologie presenteerden aan de bezoekers. De Knowledge Sharing Award voor de beste manier van kennisoverdragen, is dit keer gewonnen door Millux (onderdeel van de Muon Group). De toeleverancier uit Wijchen presenteerde tijdens MTC laserablatie, het aanbrengen van structuren met behulp van de laser en laserboren. Door deze bewerkingen met een (ultra) korte puls laser te doen, worden microcracks in het materiaal vermeden en ontstaat er geen smeltbad dat tot andere materiaaleigenschappen aan het oppervlak kan leiden.


Een uitgebreider verslag over MTC 24 kun je lezen in de volgende editie van Solutions Magazine.

Foto: Hans Meeske en John Blankendaal onthullen de nieuwe naam.

Pin It on Pinterest