Hakan Batili, ceo van het Turkse Ünimetal, is overtuigd van de mogelijkheden van 3D printen.

Voxeljet 3D (printtechnologie voor gieterijen) doet het goed in Turkije. Ünimetal, een Turkse gieterij voor precisiecomponenten, heeft een VX500 3D printer van het Duitse bedrijf gekocht. Voxeljet zelf breidt ondertussen het servicecentrum in Augsburg verder uit.

3D printen opent nieuwe mogelijkheden, daar is Hakan Batili, ceo van het Turkse Ünimetal van overtuigd. Niet alleen de lagere kosten zijn voor hem een argument te investeren in deze technologie. “We zijn ook onder de indruk van de designvrijheid die we nu hebben en de significant kortere productietijd.” Recent heeft de Turkse gieterij besloten om bij Voxeljet een VX500 3D printer te kopen. Met name zal deze ingezet worden voor de productie van prototypes van gietdelen en kleine series. Ünimetal produceert deze onder andere voor de luchtvaart, defensie, elektronica en automobielindustrie en heeft klanten uit de hele wereld.

On demand productie
Om gieterijen die nog niet zelf willen investeren in 3D printers wel de kans te bieden de technologie te gebruiken, heeft Voxeljet in Augsburg (D) sinds enkele jaren een servicecentrum. Dat wordt uitgebreid met twee high performance printers uit eigen huis: een VX1000 en een VXC800. De VX1000 is de nieuwste 3D printer van Voxeljet, voor delen tot 1060 bij 600 bij 500 mm. De VXC800 is de continue 3D printer, vorig jaar op EuroMold voor het eerst getoond in de uiteindelijke productieversie. De breedte van de componenten bedraagt bij deze machine maximaal 850 mm en de hoogte 500 mm. Omdat de machine continu print en niet gestopt hoeft te worden voor het uitpakken, is de lengte quasi onbegrensd. Met beide printers kun je kernen en mallen voor gieterijen printen. Het servicecentrum van Voxeljet is een van de grootste centra voor on demand productie van modellen en kernen voor metaalgieterijen in Europa.

Meer informatie
Voxeljet
Palio (vertegenwoordiging in de Benelux, deelnemer RapidPro)

Pin It on Pinterest