Ceratizit levert nu ook volhardmetalen frezen in de bekende kwaliteit.

Ceratizit heeft sinds kort ook een lijn volhardmetalen frezen. Het is voor het eerst dat de producent van verspanende gereedschappen zo’n lijn heeft. “We willen het topsegment van de markt ook volhardmetalen frezen kunnen bieden”, zegt Wik Sala, accountmanager bij de Nederlandse vestiging.

Sala maakte deze uitbreiding van het Ceratizitprogramma vorige week bekend op Metaalexpo in Den Bosch. Op 1 maart zijn de nieuwe gereedschappen beschikbaar. De lijn volhardmetaal frezen is zo nieuw, dat Sala ze nog niet kon laten zien op de beurs.

Nieuwe markt
Ceratizit kan het programma uitbreiden doordat men in Duitsland een gereedschapproducent heeft overgenomen. Hier worden de volhardmetalen frezen geproduceerd. Het hardmetaal zelf komt uiteraard van Ceratizit zelf. De nieuwe frezen lenen zich onder andere voor het bewerken van warmvaste en nikkelhoudende materialen. “Hiermee gaan we een nieuwe markt aanboren”, verwacht Wik Sala. Ook in Nederland ziet hij er voldoende kansen voor. Het programma bestaat uit een complete lijn verspanende gereedschappen, van minischachtfrezen tot HPC torusfrezen en volhardmetalen boren.

De nieuwe lijn high performance gereedschappen is nu verkrijgbaar vanaf 16 mm.
De nieuwe lijn high performance gereedschappen is nu verkrijgbaar vanaf 16 mm.

MaxiMill vanaf 16 mm
De gereedschappenproducent geeft eind vorig jaar de bestaande lijn MaxiMill HFC gereedschappen uitgebreid. Deze frezen worden nu vanaf 16 mm diameter aangeboden. MaxiMill is het freesprogramma voor het frezen met hoge voedingen, dat Ceratizit onder andere voor de matrijzenbouwers heeft ontwikkeld. De gepatenteerde snijkantgeometrie van de wisselplaat zorgt voor een zeer gelijkmatige verdeling van de snijkrachten aan de zijkant van de wisselplaat. Daardoor kan deze tot 3 mm voeding per tand aan, wat tot een veel hogere productiviteit leidt.

Colourful coating
Ook heeft Ceratizit een slimme oplossing ontwikkeld om snel te kunnen zien of een wisselplaat versleten is. Daartoe is er een speciale coating ontwikkeld die verkleurt naarmate de snijkant slijt. De kleur is groen zolang de snijkant goed is en verandert in rood om aan te geven dat de standtijd ten einde loopt. De speciale coating zorgt tevens voor betere tribologische eigenschappen en is minder gevoelig voor het uitbreken van hardmetaalpartikels.

Meer informatie
Ceratizit Nederland

 

Pin It on Pinterest