Door samen te werken kan in de matrijzenproductie efficiencywinst worden geboekt

De branchegroep Moulds & Dies Industry (MDI) houdt haar ketennetwerkdag op 23 april bij De Rooy Slijpcentrum in Nuenen. Tal van sprekers geven deze dag vanuit de keten hun visie op de toekomst van de Nederlandse matrijzenmakers en de kunststofindustrie.

De industrie verandert. OEM’ers sturen hun toeleveranciers niet langer met een volledige set aan specificaties op pad, maar verlangen samenwerking in de keten om toegevoegde waarde te creëren. Deze samenwerking heeft invloed op innovatie en vernieuwing in de keten. Reden te meer voor MDI, de branchevereniging voor matrijzen- en gereedschapmakers binnen de Koninklijke Metaalunie, om de partijen samen te brengen en te praten over de gezamenlijke toekomst waarbij innovatie en samenwerking de centrale thema’s zijn. Zo kan er nog winst in de keten worden geboekt. Een (samengestelde) matrijs is een voorbeeld van een cruciaal onderdeel waar nog veel te winnen valt. Door continue innovatie van flexibele en modulaire subsystemen zoals hoogwaardige mallen, vormplaten, hotrunners en accessoires kunnen tijd en kosten worden bespaard zonder concessies te doen aan kwaliteit en betrouwbaarheid.

Meusburger en PSG
Behalve dat tijdens de MDI-bijeenkomst enkele sprekers hun visie geven op de toekomst van de Nederlandse matrijzenmakers en de kunststoffenindustrie, heeft de branchegroep ook sprekers uitgenodigd van het Oostenrijkse Meusburger en PSG uit Duitsland. Zij tonen deze dag hun innovaties en noviteiten. Verder staat een rondleiding bij van De Rooy op het programma. Het bedrijf toont onder andere de grootste Leitz meetbank van Nederland. Deze is ook beschikbaar voor derden.

Aanmelden voor de netwerkdag van Moulds & Dies Industry (MDI) kan via mdi@metaalunie.nl

Meer informatie

Moulds & Dies Industry

 

 

Pin It on Pinterest