Deze RX18 zal tijdens de huisshow klaar zijn

De Zwitserse machinebouwer Reiden houdt op 11 en 12 april open huis in Zwitserland. Bezoekers kunnen dan onder andere een uitvoering van het 5-assig bewerkingscentrum RX 18 zien met NC-rondtafel die geschikt is voor magneetopspanning. Op de EMO lanceert de Zwitserse fabrikant de RX14, een kleinere variant.

De Reiden RX 18 (2200 bij 2200 mm) was twee jaar geleden op de EMO de eyecatcher op de stand van Reiden. Een grote 5-assige freesmachine, die optioneel geleverd kan worden als freesdraaicentrum (draaien met maximaal 250 tpm). Toen was het nog met Siemensbesturing, inmiddels levert men de machine ook met een Heidenhainbesturing. Dit jaar krijgt deze machine gezelschap van een compacter centrum, de RX14. Deze krijgt zowel in de X- als in de Y-verplaatsing een bereik van 1600 mm.

Twee schermen

Een noviteit die Reiden tijdens de huisshow zal tonen, is een tweede scherm dat bovenop het eigenlijke bedieningsscherm wordt geplaatst. Achter dit tweede scherm gaat een aparte computer schuil, zodat je eventuele tekeningen van de werkstukken kunt bekijken zonder die op het besturingsscherm te moeten openen. Ook kun je hiermee informatie via het internet oproepen, buiten de besturing om.

Nieuwe markten

Reiden heeft de RX 18 aanvankelijk ontwikkeld voor de algemene machinebouw. Nu ziet Florian Isler, internationaal salesmanager, meer markten, waaronder de energiesector en de aerospace. Een van de bijzonderheden van de RX18 is dat deze leverbaar is met een speciaal door Reiden ontwikkelde en gepatenteerde kop. Met deze kop kun je tot 15 graden negatief draaien. Hierdoor kun je het werkstuk op twee vlakken automatisch uitrichten. Met deze trigonaalkop kun je tevens met je gereedschap tot 10 mm onder de bovenkant van de tafel komen. Deze trigonaalkop komt straks ook beschikbaar op de RX14.

In het digimazine van april verschijnt een uitgebreider artikel over Reiden.

[box type=”info”]Huisshow op 11 en 12 april

Bezoekers kunnen tijdens de huisshow kennis maken met het volledige gamma, van de RX10 (5-assig bewerkingscentrum) en de modulair uitbreidbare BFR2 tot en met het grote bewerkingscentrum RX18. Ook de productieruimten, waarin veel Reidenmachines dagelijks worden ingezet, zijn toegankelijk. Voor meer informatie over een bezoek aan de huisshow kun je contact opnemen met Promas (sales@promascnc.nl).[/box]

 

Meer informatie
Reiden
Promas CNC

Pin It on Pinterest