Je kunt het zo gek niet verzinnen of het valt te maken met 3D printen. Bijvoorbeeld een hoge hakken schoen, maatje 37, met opbergvak voor je iPhone. En het mooie is: het komt uit de Benelux.

 

[quote style=”boxed” float=”right”]Hoge hakken met iPhone vakje[/quote]

ABM Amro maakte deze week al gewag van de kansen die 3D printen biedt. De bank riep in haar rapport de maakindustrie op het oude denken los te laten en de kansen die 3D printen biedt, te pakken. Als je eerlijk bent: gebeurt er hier al heel veel. De driehoek Eindhoven – Leuven – Aken ontwikkelt zich steeds meer tot een 3D printregio. Denk maar aan de ontwikkelingen in Leuven, waar niet alleen de universiteit actief is maar spin off’s zoals Materialise en LayerWise koplopers zijn. In Aken zijn de Fraunhoferinstituten de stuwende krachten achter vooral laagopbouw van metalen componenten. En TNO heeft onlangs een nieuw platform opgericht om onderzoeksprogramma een impuls te geven door krachten te bundelen.

Designers ontdekken kracht van 3D printen

Ook op het creatieve vlak toont deze regio veel dynamiek. Bekijk deze video maar eens: Alan Nguyen, designer bij Freedom of Creation (vorig jaar ingelijfd door 3D Systems) en Bart Veldhuizen van Shapeways tonen de mogelijkheden die 3D printen biedt. Zelfs ’s werelds eerste iPhone schoen maatje 37, gemaakt op een 3D printer, is in de Benelux bedacht en gemaakt. Inclusief een handig vakje voor je iPhone, wel zo gemakkelijk als je aan een stilettorace meedoet. Bart Veldhuizen van Shapeways merkt dat designers de nieuwe technologie ontdekken en aan de slag gaan om met nieuwe materialen en structuren te experimenteren. Tijd voor de maakindustrie om zich te verdiepen in deze nieuwe productietechnologie.

 

Pin It on Pinterest