MakerBot Digitizer

De overname van MakerBot door Stratasys is amper formeel beklonken of de de eerste innovatie wordt al gelanceerd: de MakerBot Digitizer. Dit is een desktop scanner die 3D componenten digitaliseert door opnamen te maken met behulp van een camera en twee laserstralen.

[quote float=”right”]1500 U$ voor 3D scanner[/quote] MakerBot gaat hiermee door op het pad dat eerder werd ingeslagen met de betaalbare 3D printers. “Wij geloven dat de MakerBot Digitizer Destop 3D Scanner  innovatieve technologische doorbraak is die de standaard wordt voor betaalbaar 3D scannen op je bureau”, zegt Bre Pettis, ceo van MakerBot. De voorverkoop die in de VS is gestart laat namelijk een prijs zien van all in 1550 Amerikaanse dollars voor de complete 3D scanner, inclusief een servicecontract.

Geen designkennis nodig
Het krachtige aan de MakerBot Digitizer is dat je geen specifieke kennis nodig hebt om 3D vormen om te zetten in een digitale file die je kunt gebruiken om 3D te printen. Twee muisklikken volstaan; de camera en de beide lasers doen samen met de meegeleverde software de rest. Het resultaat is een file die je direct kunt doorsturen naar de 3D printer van MakerBot en andere fabrikanten. De file kan ook ingelezen worden in CAD-programma’s zoals MeshMixer van Autodesk. MakerBot heeft eveneens een directe koppelling aangebracht naar Thingiverse, de online community waar al meer dan 100.000 mensen bij zijn aangesloten. Je kunt met de 3D scanner voorwerpen van maximaal 20 bij 20 cm scannen.

Meer dan 55.000 3D printers
MakerBot is onlangs overgenomen door Stratasys, de Amerikaanse fabrikant van professionele 3D printers. Vorige week is deze overname formeel afgerond. De waarde van de overname bedraagt 403 miljoen Amerikaanse dollars. MakerBot, dat sinds 2009 low budget 3D printers bouwt, heeft sindsdien zo’n 22.000 printers verkocht. Bij het bekendmaken van de overname, medio juni, werd de Digitizer al aangekondigd. Stratasys zelf zag in het tweede kwartaal van dit boekhaar de omzet groeien met 10 procent tot 106,7 miljoen dollar. Dit betekent 20 procent organische groei. Het verlies daalde tot 2,8 miljoen dollar (tegen 6,9 miljoen een jaar eerder) . Stratasys heeft inmiddels meer dan 32.000 3D printers verkocht.

Meer informatie
Stratasys

Pin It on Pinterest