sachman

TMMT High Tech heeft de verkooprechten voor Sachman verworven voor de Benelux. De Italiaanse machinebouwer maakt tegenwoordig deel uit van FFG Europe, waartoe ook Jobs, Rambaudi en Sigma behoren. Ook deze merken zitten in de portefeuille van de Eindhovense groep. Komende week wordt op de huisshow in Italië onder andere de bijzondere bedfreesmachine van Sachman getoond. 

[quote float=”right”]Taiwanese groep omvat al 32 machine-merken[/quote] FFG Europe is een joint venture van de Italiaanse eigenaren van Jobs, Sachman en Rambaudi en de Taiwanese Fair Friend Group (FFG) onder leiding van Jimmy Chu. Deze Taiwanese ondernemer is in een sneltreinvaart bezig een sterke machinebouwgroep uit te bouwen. In het weekend voor de EMO maakte hij bijvoorbeeld de overname bekend van een aantal merken uit de stal van MAG Europe. Vijf Duitse merken, Hüller Hille, Herssap, Modul, VDF Boehringer en Witzig & Frank zijn nu onderdeel van FFG Europe, waarin ook de Italiaanse fabrikanten zitten, inclusief Sigma. Met deze overname zijn 600 medewerkers en 120 miljoen euro omzet gemoeid. In totaliteit beschikt FFG thans over 32 machinemerken, waaronder ook enkele Aziatische spelers zoals Leadwell, Feeler en Takamaz.

FFG Europe
Enkele dagen voor de EMO heeft FFG Europe onderdelen van MAG overgenomen, wat past in de groeistrategie van de groep.

Eerst Sachman’s al verkocht
TMMT High Tech neemt de verkopen voor de Italiaanse merken in de Benelux op zich. “FFG Europe wil één partner voor alle Italiaanse merken. Nu de overeenkomst met de vorige vertegenwoordiging van Sachman in Nederland onlangs werd beëindigd, kunnen wij volop aan de slag met alle vier de Italiaanse merken”, zei Frank Glas onlangs nog op de EMO. Recent zijn al Sachman machines verkocht, zowel in België als in Nederland. “Sachman bouwt machines die we in de Benelux in wat grotere aantallen kunnen verkopen, met name omdat ze prijstechnisch concurrerend zijn ten opzichte van bijvoorbeeld Spaanse fabrikanten.”

Bijzonder bedfreesconcept
Glas vindt vooral de bedfreesmachines interessant voor de Beneluxmarkt. Sachman bouwt deze volgens een afwijkend principe dan wat je doorgaans in de markt ziet. In plaats van dat de ram beweegt, laat Sachman de totale kolom naar voren komen. “Het voordeel van dit concept is dat je niet hoeft te compenseren voor het doorbuigen van de ram. De stabiliteit en de nauwkeurigheid van de kolom zijn hoger”, legt Glas uit. Het nadeel van dit concept is dat je beperkt bent in de afstand van spilmidden naar de kolom en waarover de kolom naar voren kan bewegen. Daarom gebruikt Sachman in de bedfreesmachines koppen die een maatje kleiner zijn, die dan wel weer een iets hoger vermogen hebben. Ook heeft men de aandrijving voor het zwenken van de koppen een eigen aandrijving gegeven zodat de kop nu gelijktijdig in twee vlakken kan bewegen met een zesvoudige snelheid vergeleken met de oudere types.

Nieuwe Thoralijn
Op de EMO heeft de machinebouwer de nieuwe Thoralijn voorgesteld. De opbouw is nu van staal met polymeerbeton vulling om een hogere dempingsgraad te verkrijgen. De verplaatsing in de X-richting bedraagt bij deze machines 2500 of 3000 mm, in de Y-richting altijd 1200 en in de Z-richting eveneens 1200 mm.

Jobs Milling Show toont nieuwste freestechnologie uit Italië

JObs
Een rib voor een Airbus A340, gefreesd op een Jobs machine. Uitgangsgewicht: 1687 kilogram; eindgewicht 56 kilogram. Productietijd voor twee stuks: 19 uur en 13 minuten.

Sachman houdt op 24, 25 en 26 oktober open huis in Italië in de fabriek van Jobs in Piacenza. Ook Rambaudi en Jobs nemen aan deze huisshow deel en laten de nieuwe machines zien die enkele weken geleden nog op de EMO in Hannover stonden, aangevuld met een tiental andere machines. Daaronder de eVer 5 en 7 en de Thor 100 en Thor 200 van Jobs. Deze laatste machine leent zich met name voor het bewerken van composieten delen voor de luchtvaart. Rambaudi toont onder meer de RC 270L, een 5-assige freesmachine voor gereedschapsmakerijen (spindel met 32 kW vermogen en 24000 rpm) en de RS-SDM, een brugtype voor de algemene verspaning.

Meer informatie over het open huis: info@tmmt-high-tech.com

In het volgend digimagazine verschijnt een uitgebreid achtergrondartikel over de opmars van de Aziatische machinebouwers en hoe zij niet alleen Europese technologie kopen, maar ook in de Europese markt concurreren met gevestigde namen.

Pin It on Pinterest