eurotech

Eurotech denkt dankzij de injectie door de nieuwe grootaandeelhouder sterk te kunnen gaan groeien.

Eurotech Group heeft een nieuwe partner aan boord. De Amsterdamse Fields Group neemt het aandelenpakket van NV Industriebank LIOF over. De Limburgse investeringsmaatschappij had eind 2012 een belang van 40,79 procent in de Venlose toeleverancier. In een persbericht zeggen de beide bedrijven dat Fields nu een meerderheidsbelang heeft. Fields verwacht dat de Venlose groep de omzet de komende 5 jaar kan verdubbelen.

[quote style=”boxed” float=”right”]Strate-gie verder uitrollen[/quote] Eric Lamkin, algemeen directeur van Eurotech Group, zegt met de nieuwe aandeelhouder een partner in huis te halen met “relevante expertise in aluminium en onze afzetmarkten”. Dit schept de mogelijkheid om de strategie om klanten een totaaloplossing te bieden, verder uit te rollen. Voor Eurotech Group bestaat deze totaaloplossing uit het produceren van aluminium zandgietstukken, de verspaning ervan en vervolgens de modulebouw. Lamkin denkt zowel in bestaande als in nieuwe markten te kunnen groeien. Het management van Eurotech Group en oprichter Wim Noorman blijven eveneens als aandeelhouder betrokken.

Nieuwe investeringen
Voor Fields Group in Amsterdam is het de tweede industriële participatie. Fields is een industrieholding die actief betrokken is bij het uitbouwen van de participaties. Eeder dit jaar nam het een meerderheidsbelang in Maeheler & Kaege, een producent van elektrische connectoren en kabelbomen. René van der Velden, ceo van Fields: “Samen met het management willen wij Eurotech Group verder uitbouwen. Hierbij sluiten we verdere significante investeringen in dezelfde of aanpalende markten niet uit.” Van der Velden, oprichter van de participatiemaatschappij, denkt dat Eurotech door het extra kapitaal dat nu beschikbaar komt, de omzet de komende vijf jaren kan verdubbelen. Deels zal dit door organische groei komen, deels door overnames.

Twee nieuwe Okuma machines

De 3D laserscanner die onlangs in gebruik is genomen zorgt voor kortere doorlooptijden. (Foto: Eurotech Group)
De 3D laserscanner die onlangs in gebruik is genomen zorgt voor kortere doorlooptijden. (Foto: Eurotech Group)

Onlangs heeft Eurotech nog twee nieuwe Okuma bewerkingscentra in gebruik genomen in de vestiging in Pezag (Tsjechië). Het gaat om een Okuma MA 400HA (horizontaal bewerkingscentrum) en een MB 66 VA, een verticaal bewerkingscentrum. Ook heeft men van de zomer een 3D laserscanner van GOM in gebruik genomen voor het contactloos scannen van complete gietproducten en dat model direct te vergelijken met het 3D CAD-model.

40 miljoen euro omzet
Momenteel heeft Eurotech Group meer dan 300 medewerkers in de vestigingen in Venlo, Tsjechië en Slowakije. De omzet bedraagt 40 miljoen euro. De onderneming is actief in de productie en het bewerken van hoogwaardige aluminium zandgietstukken en ontwerpt en produceert modules voor met name de medische- en energiesector.

Meer informatie
Eurotech Group
Fields Group

 

Pin It on Pinterest