De SCHUNK polygoon houder TRIBOS Mini HSK-E 20 is de eerste gestandaardiseerde precisie gereedschaphouder met de spindelinterface HSK E 20. Deze interface garandeert een zeer hoge rondloopnauwkeurigheden bij spindeltoerentallen tot 85.000 rpm. Vergeleken met conventionele SK-interfaces garandeert de HSK E 20-interface een betere axiale positionering.

 

Met een rondloopnauwkeurigheid en herhaalbaarheid < 0,003 mm bij een uitsteek van 2,5 x D en een balancering van G 2,5 bij 25.000 min – 1 voldoet de TRIBOS Mini HSK – E 20 aan de hoogste eisen. Het is geschikt voor alle gereedschapsschachten in H6-kwaliteit, overdracht van draaimomenten tot 4,5 Nm (bij ø 6 mm) en maakt hoge snelheden tot 85.000 min-1 mogelijk. TRIBOS-Mini HSK-E-20 200pxDe nauwe toleranties van de conische zitting zorgen voor maximale precisie en superieure controle bij hoge snelheden. Aangezien de opname, net als alle polygoon gereedschaphouders van Schunk, zonder bewegende delen werkt, is hij mechanisch ongevoelig en zorgt zo voor een nagenoeg onderhoudsvrije en slijtagevrij spanning. Zelfs na enkele duizenden span-operaties treedt er geen materiaalmoeheid op. Dit komt uiteindelijk zowel de werkstukkwaliteit als de standtijd van de gereedschappen ten goede. De procesveilige gereedschapswissel is door middel van een hydraulische spaninrichting binnen enkele seconden gedaan.

Polygoon spannen

Bij polygoon spantechniek zoals Schunk die in deze opname toepast, vervormen afgerond geslepen driehoeken onder druk tot een rond geheel en zorgen zo voor een optimale opspanning van het gereedschap in de houder. Met deze techniek kan Schunk gereedschappen met een schachtdiameter vanaf 0,3 mm opspannen. Onlangs heeft Schunk een starterskit gelanceerd voor wie in de wereld van het microverspanen wil stappen (Tribos Mini en Tribos RM).

Schunk-polygoon

Meer informatie

Schunk

Pin It on Pinterest