Dürr Ecoclean Loué

Dürr Ecoclean heeft het technologiecentrum voor industrieel reinigen in het Franse Loué (bij Le Mans) uitgebreid. Behalve apparatuur voor reinigen met waterige media en oplosmiddelen kunnen klanten hier ook terecht voor testen met hogedrukreiniging en –ontbramen onder productieomstandigheden.

 

Testcentrum beschikt ook over innovatieve stoomreinigingstechnologie

Het Duitse Dürr Ecoclean reageert hiermee op de toenemende vraag naar industriële reiniging. Doordat de eisen aan onder andere frees- en draaidelen qua reinheid alsmaar hoger komen te liggen, zoeken productiebedrijven testmogelijkheden voordat ze investeren in nieuwe installaties. Reinigen is inmiddels geen bijzaak meer. Juist het testen onder nagenoeg realistische productieomstandigheden is essentieel.

 

Testcentrum en laboratorium
Dürr Ecoclean heeft het centrum fors uitgebreid om voor klanten de reinigingstests uit te voeren met originele vuile componenten, afkomstig uit de productie van het betreffende bedrijf. Om het optimale procédé – vanaf de grove tot en met de precisiereiniging – voor de klantspecifieke reinigingstaak te kunnen bepalen, beschikken de reinigingsinstallaties in het testcentrum over een omvangrijke uitrusting. Daartoe behoren inrichtingen voor de ultrasoonreiniging, injectie-vloeddebietreiniging, draai- en zwenkbewegingen en – bij de installatie voor waterige media – diverse droogtechnologieën. De resultaten van de reinigingstests worden in het aangekoppelde laboratorium onmiddellijk geëvalueerd. Dat biedt enerzijds de mogelijkheid voor snelle aanpassing van de procesparameters. Anderzijds levert het restvuilonderzoek een betrouwbaar bewijs dat gespecificeerde reinheidswaarden (setpoints) niet gerealiseerd worden.

 

Dürr Ecoclean
Dürr EcoClean heeft het technologie- en testcentrum vlakbij Le mans uitgebreid met onder andere de EcoCSteam-testinstallatie.

 

Natchemisch en watergebaseerd
Voor tests met natchemische processen beschikt het centrum over het reinigingssysteem Minio 85C, dat werkt met koolwaterstoffen. Het oplosmiddel wordt bij voorkeur gebruikt voor reiniging van op minerale olie gebaseerde (non-polaire) vervuiling. Voorbeelden hiervan zijn bewerkingsoliën, vetten en wasproducten, die bij verspanings- en omvormprocessen worden gebruikt. Een tweede klassieke toepassing is de reiniging na hardingsprocessen. De tweede reinigingsinstallatie, een Universal 81W, biedt de mogelijkheid, watergebaseerde media te testen. Hiermee worden doorgaans watergebaseerde (polaire) verontreinigingen zoals koel- en smeeremulsies, polijstpasta’s, additieven, zouten, slijpsel en andere vaste stoffen verwijderd.

 

Voor reinigingstests met waterige media is de Universal 81W installatie beschikbaar. Deze is met ultrageluid, high-performance injectie-vloeddebietreiniging en diverse drogingssystemen uitgerust.
Voor reinigingstests met waterige media is de Universal 81W installatie beschikbaar. Deze is met ultrageluid, high-performance injectie-vloeddebietreiniging en diverse drogingssystemen uitgerust.

 

Innovatieve stoomreinigingstechnologie
Het testcentrum beschikt tevens over een EcoCSteam-reinigingssysteem. Met behulp van Dürrs innovatieve stoomreinigingstechnologie laten vervuilingen zoals oliën, vetten, emulsies, scheidingsmiddelen, spanen, partikeltjes, stof en vingerafdrukken zich zonder chemische reinigingsmiddelen residuvrij verwijderen. Het EcoCSteam-systeem is zowel met handmatige handling als met robothandling beschikbaar. Een typische toepassingen is de reiniging (voorafgaand aan het lakken) van bijvoorbeeld. hydraulische pompen, treinwagons, staaldelen voor de windkrachtindustrie, vliegtuigcomponenten, maar ook het reinigen van mechanische componenten, waaronder cilinderkoppen, behuizings- en stansdelen.

Dürr Ecoclean presenteert van 24 tot en met 26 juni de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van industrieel reinigen op de vakbeurs Parts2Clean in Stuttgart.

 

Meer informatie
Dürr EcoClean

Pin It on Pinterest