Kennametal B55-DAL

Nieuwe materialen, zoals carbonfiber composieten met titanium- of aluminium oppervlak, stellen heel andere eisen aan verspanende gereedschappen dan de huidige generatie materialen. Kennametal speelt hierop in met een nieuwe boor, de B55-DAL

Kennametal speelt in op materiaaltrend in luchtvaart

De combinatie van maximale sterkte met minimaal gewicht blijft de ultieme wens van de lucht- en ruimtevaartindustrie. Een oplossing is CFRP (composiet en vezelversterkte polymeren) in combinatie met titanium, aluminium en andere materialen. Dit biedt hoogwaardige oplossingen bij de constructie van vleugels, rompen, cockpits en vele andere componenten. Door de sterk uiteenlopende materiaaleigenschappen is de gereedschapsgeometrie evenals de weerstand tegen slijtage van groot belang. Boringen van hoge kwaliteit dat wil zeggen braamvrij en zonder delaminatie is een vereiste.

Kennemetal B55-DAL
De nieuwe boren van Kennametal voor CFRP-materialen.

Juiste centrering en aanboren
Kennametal introduceert voor dit type materiaal de nieuwe B55-DAL boor voor het boren van CFRP-laminaat in diameterbereik van 3/16 tot 5/8″ (4,763 tot 15,875 mm). Deze boor wordt toegepast in de meeste laminaatcombinaties: CFRP-Ti-Al, CFRP-Ti, CFRP-Al maar ook in Ti of Al. Deze boren zijn inzetbaar met interne koeling, MQL of droog. Het dubbele boorpuntontwerp van de nieuwe B55-DAL zorgt voor een juiste centrering en zuiver aanboren in CFRP-laminaat. Ook het uittreden zonder braamvorming in de titanium- of aluminium onderlaag is gewaarborgd. De fijnkorrelige hardmetaalsoort Beyond™ KN15™ is hoogglans gepolijst en garandeert een uitstekende spaanafvoer zelfs bij MQL of droog bewerken. De B55_DAL is naslijpbaar volgens de originele specificaties dit maakt de toepassing nog kosten efficiënter.

 

Meer informatie
Kennametal

Pin It on Pinterest