additive manufacturing plaza

Het kon natuurlijk niet uitblijven: vanaf  de editie 2015 omarmt ook de Hannaover Messe het thema additive manufacturing. Voor het eerste zal er op de Hannover Messe 2015 een Additive Manufacturing Plaza zijn.

 

Aansluiting bij Digital Factory

 

Additive Manufacturing Plaza wordt een apart onderdeel van de Digital Factory op de grootste industriebeurs van de wereld. Marc Siemering, senior vice president bij de Hannover Messe en verantwoordelijk voor dit deel van de industriebeurs, legt de stap als volgt uit: “Het is voor ons belangrijk dat we zowel exposanten als bezoekers in dit jange vakgebied een informatie en daarmee kennisvoorsprong geven, om daarmee nieuwe business te genereren.” De nieuwe ‘Sonderschau’  weerspiegelt volgens hem straks de snelle ontwikkelingen op dit vakgebied. De koppeling met Digital Factory is de meest logische.

 

Basisvragen
Het onderwerp is overigens niet helemaal nieuw voor de beurs in Hannover. Koplopers in additive manufacturing, zoals Voxeljet, ExOne, Alphacam en RTC Rapid Technologies, exposeren al langer in Hannover. Vanaf 2015 krijgen ze hun eigen plek in de Digital Factory. Hiermee wil de beursorganisatie bezoekers vooral antwoorden aanreiken op een aantal basisvragen, zoals aan welke eisen moet een 3D-model voldoen om het te kunnen gebruiken voor 3D-printen? Welke materialen kunnen op welke machine worden gebruikt? Voor welk product is de technologie überhaupt geschikt?

 

Drie pijlers onder AM Plaza
Additive Manufacturing Plaza omvat drie elementen. Er komt een ‘Sonderschau’, waar het volledig proces wordt gedemonstreerd. Vanaf ontwerpen en dataverwerking tot en met het 3D-printen en ook de noodzakelijke nabewerking komen hierin aan bod. De Hannover Messe richt zich hierbij nadrukkelijk op industriële toepassingen en materialen. Het tweede onderdeel omvat een gemeenschappelijke stand waar exposanten zich kunnen presenteren. Het derde onderdeel is de mogelijkheid voor bedrijven om zich als exposant te presenteren op Additive Manufacturing Plaza.

De Hannover Messe vindt volgend jaar plaats van 13 tot en met 17 april

 

Pin It on Pinterest