Leapfrog

Materialise heeft met een aantal fabrikanten van desktop 3D-printers afspraken gemaakt over het gebruik van Build Processor. Deze software, ontwikkeld door het Vlaamse bedrijf, is vergelijkbaar met een printerdriver voor gewone printers. Build Processor stroomlijnt de communicatie tussen PC en 3D-printer en vergemakkelijk zo het 3D-printproces.

 

Leapfrog en MiiCraft leveren Materialise software met hun 3D-printers

Een van de printerfabrikanten waarmee Materialise samenwerkt, is het Nederlandse Leapfrog. Dat gaat de software standaard meeleveren met de Leapfrog Creatr HS 3D-printer. Het andere bedrijf is Ray Optics, fabrikant van de MiiCraft+ 3D DLP printer, een stereolithografie machine.

 

Gebruiksvriendelijke interface
Het gebruik van de Materialise software vergemakkelijkt het 3D-printproces, omdat automatisch specifieke parameters worden gegenereerd en de software het 3D-model in virtuele plakjes snijdt. De gebruiker kan wel nog een aantal opties kiezen, vergelijkbaar met gewoon 2D printen. De software kiest op basis van deze keuze vooraf ingestelde parametersettings. De interface is dan ook veel gebruiksvriendelijker dan tot nog toe gebruikelijk is.

FOTO: van links naar rechts Leapfrog oprichter Mathijs Kossen, Materialise USA directeur Bryan Crutchfield, en Leapfrog America CEO Brandon Davis.

Lees verder op 3D Print magazine

Pin It on Pinterest