Ook United Grinding Group (Körber), de groep slijpmachinebouwers waaronder Studer, stapt in additive manufacturing. Daartoe is samen met Inspire AG een joint venture opgericht: IRPD. Onlangs presenteerde de nieuwkomer zich op de Metav met aansprekende cases, waaronder één voor chipmachinefabrikant BESI.

 

Slijpmachineconcern wil technologie serierijp maken

De slijpmachinegroep, waartoe naast Studer ook Schaudt, Mikrosa, Walter en nog andere merken horen, wil met de joint venture additive manufacturing verder ontwikkelen zodat de technologie geschikt wordt voor serieproductie. Stephan Nell, CEO: “IRPD beschikt over competenties in toekomstige productietechnieken, die wij op basis van onze ervaring in de industriële serieproductie verder willen ontwikkelen. Additive processen zijn voor ons van strategisch belang.” Op de Metav presenteerde IRPD zich voor het eerst. Vooralsnog gaat het om een competentiecentrum voor het designen en produceren van AM werkstukken voor klanten uit de industrie.

Lees verder over de BESI case op 3D print magazine  

 

Pin It on Pinterest