SLM Solutions

Op EuroMold toonde SLM Solutions hard op weg te zijn om het lasersmelten van metaal geschikt te maken voor serieproductie. Op de foto de unit dit automatisch producten wisselt en overtollig metaalpoeder regeneert.

SAP breidt de activiteiten richting additive manufacturing verder uit. Nadat onlangs de Italiaanse fabrikant Roboze is toegetreden tot het SAP Distributed Manufacturing programma, meldt nu ook SLM Solutions te gaan meedoen. De Duitse producent van 3D metaalprinters gaat de betaversie van de SAP software testen.

 

Productieplatform voor lokaal on demand produceren

SAP beoogt met de Distributed Manufacturing software een digital netwerk te bouwen voor printing on demand. Wanneer een Duitse fabrikant in Japan een onderdeel nodig heeft, kunnen de data veilig via de applicatie naar een gecertificeerd 3D printbedrijf gestuurd worden. Henner Schöneborn, bestuursvoorzitter van SLM Solutions Group, zegt dat SAP hetzelfde doel voor ogen heeft als SLM Solutions zelf, namelijk 3D printen verder verankeren in de industriële productie.

 

Wereldomvattend netwerk

In het kader van de nu afgesproken samenwerking gaat SLM Solutions de SAP software uitgebreid testen en evalueren. De interface naar de machines van het Duitse bedrijf is daar een belangrijk onderdeel van. Uiteindelijk moeten de metaalprinters eenvoudig en storingsvrij aan zo’n wereldwijd omvattend netwerk gekoppeld kunnen worden. SAP is dit programma gestart samen met UPS.

 

Divergent Microfactories
Dankzij het slimme design en het 3D printen van het verbindingsstuk wordt het aantrekkelijker om auto’s in kleine aantallen te produceren denken de initiatiefnemers van Divergent Microfactories.

 

3D geprinte auto van Divergent 3D?

SLM Solutions heeft eveneens bekend gemaakt dat het gaat samenwerken met Divergent 3D. Dit is een Amerikaans bedrijf dat een nieuw platform ontwikkelt voor de productie van auto’s in het hoog volume segment tegen aanzienlijk geringere investeringen en kosten dan nu het geval is. SLM Solutions en Divergent 3D gaan gezamenlijk zowel hard- als software ontwikkelen. Daarmee moet het Divergent Manufacturing Platform schaalbaar worden zodat ook massaproductie kan plaatsvinden. De kern van het Divergent 3D concept is dat koppelstukken voor het buizenframe van de auto 3D geprint worden.

Op 3D printmagazine kun je meer lezen over het concept waarmee Divergent 3D en SLM Solutions de automobielwereld op zijn kop willen zetten. Of lees hier een artikel in een eerder digimagazine.

 

Pin It on Pinterest