ESEF en Technishow bezoekers kunnen live ervaren hoe HP’s multijet fusion 3D printtechnologie vandaag de dag al geschikt is voor serieproductie van functionele componenten. Landré toont de 3D printer samen met HP op de Technishow. En op de ESEF presenteert RP2 de nieuwe dochteronderneming RP2Industrial. Die investeert in een HP Multijet Fusion 4200 3D printer.

 

RP2Industrial is het nieuwe bedrijf dat Mike de Winter samen met Ron Klauss start, naast het bestaande RP2. De beide ondernemers zetten deze stap omdat ze de vraag naar serieproductie met 3D printers zien toenemen. Mike de Winter: “Waar bedrijven voorheen veelal grote series produceerden om uit voorraad te kunnen leveren, is de trend omgebogen naar kleine serie productie op ordervraag. De matrijskosten drukken in dat geval echter nog zwaar op de totale maakkosten. De huidige generatie 3D printers maken het mogelijk om kunststof producten in dezelfde kwaliteit, tegen lagere kosten, sneller en zonder matrijzen te produceren.”

 

Tot enkele duizenden stuks

Hij en Ron Klauss verwachten dat ze de HP 3D printer vooral gaan inzetten voor series van enkele honderden tot duizenden stuks, mede afhankelijk van de productvorm en -afmeting. Daarnaast ziet HP ook een markt voor machine- en apparatenbouwers om enkelstuks metalen onderdelen te vervangen door lichtere kunststof producten. Een deel van de onderdelen in de HP printers wordt al met die techniek geproduceerd.

RP2Industrial presenteert zich op de ESEF terwijl Landré en HP de 3D printer op de Technishow tonen. Op beide beurzen zijn er dagelijks guided tours 3D voor de bezoekers.

 

Pin It on Pinterest