Helen Blomqvist

Helen Blomqvist is benoemd tot president van Sandvik Coromant. Zij volgt in deze functie de Vlaamse Nadine Crauwels op, die per 1 december bij het concern aan de slag gaat in het managementteam van Sandvik Machining Solutions.


Helen Blomqvist is Zweedse, heeft een PhD in structuurchemie en werkt al 17 jaar bij de gereedschappenfabrikant. Ze is hier begonnen als onderzoeksengineer (ze heeft twee patenten op haar naam) en heeft daarna verschillende leidinggevende functies doorlopen, zo is ze onder andere general manager geweest voor de salesregio Noord-Europa. Twee jaar geleden werd ze nog uitgeroepen tot Sandvik Coromant Leader of the Year. Ze ziet als doel in haar nieuwe functie het versterken van de marktleiderspositie van Sandvik Coromant.

Sandvik Machining Solutions

Nadine Crauwels maakt de overstap van Sandvik Coromant naar Sandvik Machining Solutions. Onder deze business area van Sandvik vallen de gereedschapsactiviteiten van de Zweedse groep maar sinds enkele jaren ook de activiteiten op het vlak van additive manufacturing en digital manufacturing. Deze laatste twee activiteiten zijn nog echte groeimarkten voor de groep. Recent is de poederfabriek voor titanium in Zweden ISO 13485:2016 gecertificeerd voor medische toepassingen en is het concern toegetreden tot het Binder Jet Beta Partner programma van GE Additive.

Pin It on Pinterest