Demcon

Demcon gaat uitbreiden in Enschede. Het technologieconcern wil rond de bestaande locaties in Enschede een grote Demcon Campus ontwikkelen, waar tegen 2025 zo’n 1.000 medewerkers innovatieve technologie ontwikkelen en produceren. De campus moet bijdragen aan de versterking van de Twentse economie.


De oprichters van Demcon, Dennis Schipper en Peter Rutgers (beiden hebben werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente gestudeerd) hebben hun ambitieuze plannen voor de Demcon Campus ontvouwd. Op dit moment werken er zo’n 500 medewerkers in Enschede; acht jaar geleden waren dat er 130, als we vijf jaar verder zijn moeten het er 1.000 zijn.

Technologieontwikkelaar ontvouwt ambitieuze groeiplannen in Enschede

Een artist impression van de Demcon campus (Foto: Demcon)

Voedingsbodem voor hightech community

Het huidige hoofdkantoor blijft in Enschede. Pal hier tegenover heeft Demcon in 2019 het Demcon Technology Center in gebruik genomen, waarin onder andere Bond 3D aan een nieuwe generatie 3D printers werkt en Demcon Metal Injection Moulding een geavanceerde productielijn voor MIM-delen heeft gebouwd. Op de campus komt nu meer nieuwbouw. De twee nieuwe panden vormen samen met het Demcon Innovation Center en nog twee andere locaties het hart van de Demcon Campus in Enschede. “Wij zien de campus als voedingsbodem voor een levendige hightech-community rond de Demcon group. Het gaat om spontaan ontmoeten en verbinden. Onze groep blijft zich verder ontwikkelen als een collectief van bedrijven dat technologisch complexe systemen en apparaten ontwikkelt en realiseert”, zegt Dennis Schipper, CEO, in een persbericht over de plannen. Op de campus komen er ook faciliteiten voor startups en scale-ups.

Stimuleren groei van de regio

Naast technologische vernieuwing wil Demcon met de plannen ook bijdragen het versterken van Twente als technologie regio. De onderneming zet zich hiervoor in voor stimulering van ondernemerschap en investering in talent en onderwijs. Daarmee wil Demcon nadrukkelijk ook impact maken in de regio, aldus Schipper. “Denk aan economische groei en nieuwe werkgelegenheid; bekend is dat elke hoogopgeleide werknemer in een bedrijf gemiddeld goed is voor twee arbeidsplaatsen elders in de regio.”

Proeftuin voor technologische innovaties

De campus zal een proeftuin voor innovaties worden, niet alleen op energiegebied maar bijvoorbeeld ook voor mobiliteit. Schipper: “Het wordt een geweldige plek voor nieuwe ontwikkelingen en ideeën die ruimte nodig hebben voor testen in het veld.” In een eerste concreet project werkt Demcon samen met TRENS Solar Trains. TRENS ontwikkelt en bouwt compacte, elektrisch aangedreven voertuigen voor duurzaam goederen- en personenvervoer in stadscentra en op campussen, evenemententerreinen of pretparken. “Wij kunnen laten zien dat het hier gebeurt. Dat morgen hier vandaag al begint.” Demcon wil de Enschedese plannen gebruiken als een blauwdruk voor de andere locaties.  

Demcon group telt verspreid over Nederlandse en buitenlandse vestigingen in totaal 750 medewerkers.

1 gedachte over “Demcon Campus in 2025 goed voor 1.000 banen

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest