HSTEC

Chiron Group neemt een belang van 90% in de Kroatische spindelfabrikant HSTEC. Dit is een bouwer van hoge snelheid motorspindels. HSTEC (High Speed Technique) heeft daarnaast een eigen reparatie-afdeling die ook spindels van andere fabrikanten repareert. HSTEC blijft een zelfstandige merknaam in de machinebouwgroep.


Na de reorganisatie van enkele jaren geleden blijft Chiron de positie in de machinemarkt verder uitbouwen. De Kroatische fabrikant van highspeed spindels sluit aan op deze groeistrategie. Behalve de ontwikkeling en productie van de motorspindels heeft HSTEC ook maatgemaakte opspanning gereedschappen voor werktuigmachines en automatiseringsoplossingen in de portefeuille.

Kroatische fabrikant high speed motorspindels aanvulling op portfolio mnachinebouwer

Sterke positie in sleutelcomponent

Chiron motiveert de overname van het 90% belang door er op te wijzen dat de machinebouwer hiermee de positie in de ontwikkeling, productie en montage van motorspindels en draaispindels versterkt. Dit zijn een van de sleutelcomponenten voor de CNC-werktuigmachines. Chiron wil deze sleutelcomponenten zoveel mogelijk in huis ontwikkelen, engineeren en produceren. En met de competentie van het Kroatische bedrijf op het vlak van opspangereedschappen voor de werkstukken, kan Chiron bij turn key projecten klanten nog beter bedienen. De kennis van HSTEC op dit vlak wordt meegenomen.

HSTEC blijft als merknaam bestaan. Juridisch en bedrijfseconomisch wordt het bedrijf ondergebracht in Chiron Croatia. Daarmee krijgt de Duitse machinebouwer een eigen vestiging in Oost-Europa om klanten in deze regio beter te ondersteunen.  

Pin It on Pinterest