Kennametal

Kennametal is met de bionische 3D geprinte gereedschaphouder, in de prijzen gevallen. Het Amerikaanse concern heeft de prestigieuze R&D 100 Award gewonnen met het gereedschap voor het bewerken van grote motor- en transmissiebehuizingen.


Bionische structuur zorgt voor 50% lichter gereedschap en helft van de bewerkingstijd


Design inspiratie uit de natuur

De gereedschaphouder is gemaakt met de nieuwe KENionic technologie van Kennametal. Deze is ontwikkeld om precisiecomponenten voor transporttoepassingen te bewerken en maakt deel uit van een nieuwe klasse van Kennametal additief vervaardigde gereedschappen. De gereedschaphouders hebben organische vormen die je anders enkel in de natuur tegenkomt. Hiermee wordt naast materiaal veel gewicht bespaard, wat een positief effect heeft op de bewerkingscycli. Het totale gereedschap is 50% lichter dan conventioneel gereedschap en verkort de bewerkingstijd met ongeveer 50%, waardoor de productiviteit en efficiëntie voor klanten toeneemt.


Innovatie

“Dit is een uitstekend voorbeeld van onze toonaangevende expertise op het gebied van materiaalwetenschappen, precisieverspaning, op bionica geïnspireerd ontwerp en additieve productie die de basis vormt voor de innovatie van Kennametal”, zegt Carlonda Reilly, Vice President en Chief Technology Officer bij het Amerikaanse concern. Het nieuwe gereedschap is ontwikkeld onder andere om behuizingen in EV-voertuigen te bewerken.


Over de award

De R&D 100 Award is een initiatief van R&D World magazine en wordt dit jaar voor de 61e keer uitgereikt. Het is de enige wedstrijd voor wetenschap en technologie die nieuwe commerciële producten, technologieën en materialen erkent voor hun technologische betekenis. De producten moeten beschikbaar zijn voor verkoop of licentie. De inzendingen komen uit 15 verschillende landen. Zo’n 45 juryleden vanuit de hele wereld beoordelen de inzendingen. Kennametal wint de onderscheiding in de categorie Mechanical / Materials.

Pin It on Pinterest