Dymato kiest dit jaar voor een heel nieuw format op TechniShow 2024: zonder machines. “We gaan ons veel meer focussen op onze totaaloplossing voor het proces bij de klant. Dat is voor elke klant een andere oplossing”, zegt Werner Meijer, sinds enkele maanden directeur van Dymato.


De leverancier van CNC-machines van onder andere Röders, Hyundai-Wia en Mitsubishi gaat wel een publiekstrekker op de stand plaatsen: de i30 N TCR rally-auto van Hyundai Motorsport met een motor die liefst 350 pk levert. Hierin zijn de nodige complexe onderdelen verwerkt die geproduceerd zijn met een van de CNC-machines van Hyundai Wia.


Bewuste keuze om geen machines mee te nemen naar de beurs


Nieuwe positionering van Dymato

De beslissing om geen machines mee te nemen naar TechniShow 2024 is ingegeven door de nieuwe positionering waar Dymato aan werkt. Sinds zijn komst als directeur in juni 2023 is Werner Meijer met name bezig geweest met een hernieuwde kennismaking met de maakindustrie (zijn eerste baan in de maakindustrie was als system engineer bij een engineeringsbureau in Oost Nederland), het in kaart brengen van de belangrijke ontwikkelingen in de komende jaren én het definiëren van de kansen die dit biedt voor Dymato. Wat hem is opgevallen, is dat veel maakbedrijven zich nog steeds vooral richten op de mechanische bewerking van componenten, terwijl het proces steeds belangrijker wordt. “Veel bedrijven focussen zich puur op de bewerkingen, terwijl het totale proces belangrijker is. De sector moet breder gaan kijken.” Met name zaken als digitalisering en de interne logistiek verdienen meer aandacht. Dymato heeft oplossingen in huis of samenwerkingen met partners om bedrijven daarbij te helpen.

Werner Meijer
Werner Meijer: het gaat niet alleen om de bewerking maar om een totaaloplossing.


Totaaloplossing bieden

Werner Meijer: “Wij hebben met Röders en Mitsubishi passende machines in huis voor de hightech toeleveringsindustrie. En met Hyundai Wia kwalitatieve machines voor veel machinefabrieken. Het gaat echter niet alleen om de bewerking zelf, maar om een totaaloplossing. Dus met automatisering, met digitalisering van het proces. Als Dymato kunnen we bedrijven deze totaaloplossing bieden.” Omdat deze oplossing voor elk bedrijf anders is, voegen enkele machines op een beursstand weinig waarde toe, vindt hij. Bovendien gaan de gesprekken dan al snel over de machine, terwijl het Dymatoteam vooral gaat proberen in de korte gesprekken op de beursstand de vraagstelling van bezoekers te verhelderen. “Om efficiënt te produceren tegen lagen kosten, zullen wij samen met de klant de diepte in gaan en breder moeten kijken. Een totaaloplossing bieden, daar gaat het meer naar toe. We willen op de TechniShow in contact komen met de bezoekers. Gesprekken op een beurs duren te kort om een oplossing aan te reiken. Na de beurs gaan we dit in één op één gesprekken verder uitdiepen om tot een totaaloplossing te komen.”

Gesprekken op een beurs duren te kort om een oplossing aan te reiken


De klant moet zich klant voelen

Werner Meijer is als interim betrokken geweest bij mechaniserings- en automatisering projecten binnen onder andere de retailindustrie; miljoenen projecten in het optimaliseren van interne logistiek. Daar kan de maakindustrie van leren, denkt hij. Een van de punten die bij die projecten al vanaf het begin werd meegenomen, is de service vanuit de leverancier als de installatie eenmaal draait. “Een moderne productieomgeving is ook een logistieke operatie waar ook een top service bij hoort. Daarom investeren we als Dymato momenteel in het versterken van onze service-organisatie, naast het feit dat we ook de rest van het team uitbreiden.” Goede service moet bijdragen aan het gegeven dat de klant zich echt klant voelt. Dat staat voor hem bovenaan.


Dymato staat in hal 12 op de TechniShow, die van 12 – 15 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Registreren voor de beurs kan via deze link.

Pin It on Pinterest