In de moderne metaalbewerking draait het niet meer enkel om de machine. Succes hangt af van het hele proces, dus inclusief gereedschappen, opnamen, spanmiddelen, koelsmeermiddelen, automatisering, software voor Industrie 4.0 et cetera. Oude Reimer kiest er daarom voor de stand op de Technishow in te richten als Solution Center voor meerdere deelgebieden van de metaalindustrie.


Oude Reimer presenteert zich op de TechniShow 2024 met een Solution Center voor de verschillende marktsegmenten waar het zich op richt, eigenlijk dus meerdere Solutions Centers. Het doel hiervan is de bezoeker een beeld te geven van de mogelijkheden voor een fabriek van de toekomst, en waarbij Oude Reimer de stappen in het productieproces voor de klant aan elkaar verbindt zodat er een totaaloplossing is voor het maken van een product.


Leverancier presenteert zich met totaal pakket voor marktsegmenten op TechniShow 2024

Grade 2
Oude Reimer toont op TechniShow 2024 onder andere de oplossingen om aan de hoogste cleanliness eisen te voldoen.


Precisie frezen

Een van de segmenten waar Oude Reimer zich op richt is precisie frezen. Hier komt de procesmatige aanpak tot uitdrukking in onder ander het 5-assig bewerkingscentrum van Chiron, de FZ12 S FX in een geautomatiseerde opstelling met een Variocell Move. Dit is een eigen automatisering van Chiron, die zich onderscheidt door de compactheid ervan. Precisiefrezen kan niet zonder tooling en de juiste houders en instelapparatuur. Oude Reimer toont op de stand de Fraisa gereedschappen inclusief ToolExpert 2.0 voor het eenvoudig ophalen van parameters. Het voorinstellen van de gereedschappen gebeurt op een systeem van Haimer, inclusief krimpen en balanceren in de juiste houders van het Duitse bedrijf. Qua microboren laat Oude Reimer de boren van Sphinx Tools zien, de Zwitserse fabrikant van onder andere freesgereedschappen met een diameter van minder dan 3 mm. Voor het opspannen van de werkstukken wordt gebruik gemaakt van de verschillende spansystemen van Gremotool. Oude Reimer maakt het proces compleet met de Motorex bewerkingsvloeistoffen, het FluidLynx systeem voor het controleren van het koelsmeerbad en de Grade 2 reinigingsoplossingen van Rom. Wie nog de absolute nauwkeurigheid zoekt, kan de machine installeren op de trillingsmatten van Bilz.


Zes focusgebieden

Op zo’n manier bouwt Oude Reimer op de Technishow een Solutions Center voor onder meer hoognauwkeurig draaien (met onder andere Benziner machines en DTS diamantgereedschappen); verticaal draaien (met de EMAG-machines); precisie buis- en draadbewerking en tot slot constructiestaal bewerking. Een aparte sectie is gewijd aan de bewerkingsvloeistoffen (waaronder voor Grade 2) en vloeistofmanagementsystemen van het Zwitserse Motorex. Naast de single oplossing voor het beheren van een koelsmeerbad van één machine toont het ood de FluidLynx die gelijktijdig tot zes CNC-machines kan controleren en vullen.


TechniShow 2024 van 12 – 15 maart, Jaarbeurs Utrecht. Aanmelden voor gratis toegangskaarten kan hier.

Foto: de Variocell Move van Chiron (foto Chiron)

Pin It on Pinterest