Dymato gaat de machines van Hyundai Wia verdelen in België. Dat is de uitkomst van een strategisch overleg van Dymato met de Zuid-Koraanse machinefabrikant.


Dymato is al langere tijd exclusieve dealer voor Hyundai Wia in Nederland. Daar groeit de omzet in de Zuid-Koreaanse CNC-machines gestaag. Reden voor de twee bedrijven om de samenwerking uit te breiden richting België. De Belgische markt is overigens voor Dymato niet onbekend, omdat het al jaren daar exclusief de machines van Röders TEC verdeelt.

Theo Coffeng en Wener Meijer (tweede en derde van links) samen met de directie van Hyundai Wia in Europa.


Programma van meer dan 140 CNC-machines

Daar komen nu dus de machines van Hyundai Wia bij, dat een programma heeft van meer dan 140 modellen en sinds 1995 in Europa actief is. Sinds enkele jaren beschikt het in Duitsland over een eigen applicatie- en ontwikkelingscentrum. De fabrikant staat daarmee dichterbij de Europese klanten om met de ontwikkeling van nieuwe machines beter in te spelen op de regionale vraag. Dymato zal de Belgische markt in eerste instantie vanuit Veenendaal in Nederland bewerken. Het is de bedoeling om in de tweede helft van 2024 een eigen vestiging in België te openen. Dan zal van hieruit ook de service worden aangeboden. Hiermee komt Dymato dan dichterbij de Belgische klanten te staan.


Komende week presenteert Dymato zich op de TechniShow 2024 als een aanbieder van totaal oplossingen voor de verspande industrie. Naast de CNC-machines houden dat ook automatisering, digitalisering en advisering in. Werner Meijer, directeur, zegt in dit artikel vooral winstkansen te zien in de logistiek rond de machines, Meer daarover lees je hier.

Pin It on Pinterest