Kan de robot in plaats van werkstukken in een nat reinigingssysteem plaatsen ook de reiniging uitvoeren? Silberhorn en Stäubli hebben dit in een project getest. Het resultaat is een van de thema’s  die tijdens CleanTec Days van Silberhorn gepresenteerd worden. Tevens debuteert op de huisshow de nieuwe Silberhorn MWS 6.


Deze MWS 6 is de wereldpremière op de huisshow van de Duitse fabrikant van industriële reinigingssystemen. Twee jaar geleden werd de MWS 4 tijdens CleanTec gepresenteerd, nu komt er een grotere versie van dit reinigingssysteem.


Presentatie onderzoeksproject tijdens CleanTec Days naast première MWS 6

Silberhorn


Grotere werkstukken

In de nieuwe machine kunnen twee korven tot maximaal 600 bij 400 bij 300 mm gereinigd worden. Standaard komt de machine met één korf van 800 bij 600 bij 400 mm en een maximaal werkstukgewicht van 300 kilogram. De Silberhorn MWS6 reinigt met vier verschillende systemen: sproeien, overspoelen, ultrasoon reinigen en pulseren. Voor de reinigingsvloeistoffen zijn er maximaal vier tanks leverbaar en er kan op drie verschillende manieren gedroogd worden. Het systeem wordt tijdens de huisshow live gedemonstreerd.


Robotreiniging

CleanTec biedt de bezoekers ook vakinhoudelijke presentaties door cleanliness experts uit de branche. Sascha Dewald, Field Application Engineer (FAE) bij Stäubli, is een van hen. Hij presenteert de ervaringen van beide bedrijven bij het reinigen van industriële werkstukken met een robot. In het nieuwe project van de twee bedrijven pakt de robot in de natte cel niet zoals gebruikelijk het onderdeel op en voert het naar de reinigingseenheden. In plaats daarvan pakt hij de reinigingsgereedschappen die op dat moment nodig zijn en gebruikt deze om de passerende componenten te reinigen. Dit vergroot de flexibiliteit met betrekking tot de onderdeelgeometrie en verhoogt de doorvoercapaciteit. Dit nieuwe proces wordt mogelijk gemaakt door een innovatief gereedschapwisselsysteem van Stäubli.


Tweede reiniging lokaal uitvoeren

Een presentatie die zeker voor de toeleverketens van de Tier 1 suppliers in de high tech industrie interessant is, is die over partiële reiniging van onderdelen. Tot nog toe is het zo dat een onderdeel volledig opnieuw gereinigd moet worden als een deelbewerking na de eerste reiniging lokaal voor vervuiling zorgt. Silberhorn heeft een oplossing ontwikkeld om bij de tweede keer lokaal te reinigen. Dat scheelt doorlooptijd en kosten. Het wordt mogelijk door een nieuwe uitvinding van Silberhorn. Verder is er een presentatie over de vraag of goedkope filters ook ech goedkoper zijn. Meer hierover kun je al lezen in de recente editie van Solutions Magazine.

In andere presentaties gaat Silberhorn in op het terugdringen van het energieverbruik in de reiniging om daarmee zowel duurzamer te werken als kosten te sparen. In totaal zijn er nog acht andere presentaties. Daarnaast nog tien partners van Silberhorn deel aan CleanTec Days. De Silberhorn huisshow vindt op 19 en 20 juni plaats in het Beierse Lupburg. Het hele programma vind je hier

Pin It on Pinterest