MBD

PTC heeft in Creo 11 onder andere de bibliotheek met MBD-tools uitgebreid. Ook wordt het mogelijk CAD-modellen te exporteren naar de STEP AP242 editie 3. Helemaal nieuw in deze versie is het simulatie-gestuurd ontwerpen en generatief ontwerpen. PTC kondigt tegelijk met Creo 11 de nieuwe versie van Creo+ aan, de Saas-variant van de CAD-software. 


Met Creo 11 geeft PTC de ontwerpers de tools in handen om in een vroeger stadium in het ontwerpproces al simulaties te doen. “Met de vernieuwingen aan ons AI-gebaseerd generatief ontwerp en geïntegreerde Ansys-gebaseerde simulatie, helpt Creo klanten om simulatie-gebaseerd ontwerpen eerder in het ontwikkelingsproces toe te passen en zo de time-to-market te verkorten, de productkwaliteit te verbeteren en de productiekosten te verlagen”, zegt Brian Thompson, General Manager van Creo bij PTC.


In een vroeger stadium al simulaties gaan doen

Afbeelding: PTC Creo.


Verbeterde simulatiemogelijkheden

Creo 11 introduceert nieuwe simulatie-gedreven ontwerpmogelijkheden voor betere ontwerpideeën, begeleiding en validatie. Creo’s generatief ontwerp is verbeterd met minimumlimieten voor de grootte van functies, ondersteuning van lagerbelasting en beperkingen voor vlakke symmetrie. Omdat steeds vaker composietmaterialen worden gebruikt, is in Creo 11 ook de ontwerp- en simulatiefunctie hiervoor verbeterd.

Export naar nieuw STEP 242 format


MDB doorontwikkeld

PTC integreert al MBD (Model Based Definition) tools in de CAD software. Dit wordt in Creo 11 verder uitgebreid. Krachtigere modelgebaseerde definitie hulpmiddelen stellen teams in staat om ontwerpgegevens makkelijk te organiseren in eenvoudige tabellen. Zowel mensen als computers kunnen deze lezen met door de gebruiker gedefinieerde tekst, parameteroproepen en semantische verwijzingen. PTC gaat hiermee door op eerdere ontwikkelingen. De semantische zoekfunctie is verbeterd en de GD&T Advisor ondersteunt nu ISO 22081 voor het aangeven van algemene toleranties. Dit wordt gecombineerd met een vereenvoudigde gatentoewijzingen voor ISO-modellen. Het wordt binnenkort (na een onderhoudsrelease) ook mogelijk om vanuit Creo 11 CAD modellen te exporteren naar STEP AP242, editie 3. Deze ISO-standaard voor gegevensuitwisseling maakt het delen van 3D-modellen mogelijk, samen met bijbehorende semantische productinformatie.Verder is de nieuwe versie voorzien van verbeterde aanmaak van rasterstructuren voor additive manufacturing en van soepelere bewerkingen zoals 4-assig frezen en ook vlakdraaien. 


Ook voor de cloudversie

De mogelijkheden van Creo 11 zijn ook beschikbaar in Creo+, de cloudgebaseerde CAD-omgeving van PTC. Daarmee is het makkelijker om samen te werken en rechten aan gebruikers toe te kennen. Omdat Creo+ gebouwd is op dezelfde kernel als Creo 11 zijn beide versies volledig compatibel.


De officiële lancering van Creo 11 vindt plaats tijdens een speciaal webinar op 15 mei

Pin It on Pinterest