Euromold grijpt terug naar het oorspronkelijke concept. De nadruk komt weer te liggen op de gereedschap- en matrijzenbouw. Additive manufacturing, zoals de 3D printtechnieken, blijft een thema, maar de gereedschap- en matrijzenbouw gaan samen met de machinebouw weer het hart van de beurs vormen.

Back to the roots

Dat zegt Eberhard Döring, directeur van beursorganisator Demat. “We zijn de voorbije jaren misschien te ver andere kanten opgegaan.  Alles wat met digital manufacturing en additive technologie te maken heeft blijft een thema op de beurs, maar we gaan qua concept weer terug naar de roots”, laat Döring weten over de 2011 editie van deze beurs, die eind november in Frankfurt doorgaat. “Zo gaan we engineering centraler stellen.”

Eéndaags bezoek efficiënt plannen

Een nieuw element is dit jaar match making b2b: een online platform waarop bezoekers en exposanten hun afspraken kunnen plannen. De reden hiervoor is volgens Eberhard Döring dat de agenda van beursbezoekers verandert. “Ze bezoeken de beurs niet meer twee dagen, maar komen slechts één dag.” Om deze zo efficient mogelijk te benutten, kunnen de bezoekers van Euromold dit jaar al vooraf hun afspraken bij exposanten plannen. Via profielen komen ze in contact met elkaar. Het online platform wordt later dit najaar geactiveerd.

Zuid Korea gastland

Gastland op Euromold 2011 is Zuid Korea. Dit land telt 1300 gereedschap- en matrijzenmakers met meer dan 10 medewerkers. Hun gezamenlijke omzet bedroeg vorig jaar 5,6 miljard dollar, waarmee het land de vijfde grootste matrijzenbouwer ter wereld is. De verwachting is dat 30 Zuid Koreaanse bedrijven aan Euromold deelnemen. Sinds 1 juli is er volledig vrije handel tussen de EU en Zuid Korea.

Jongeren interesseren

Eén ‘Sonderschau’ is gericht op de gereedschap- en matrijzenbouw als aantrekkelijke werkgever. Daarmee wil Demat de branche een hart onder de riem steken, nu in Duitsland het te kort aan ingenieurs en technisch geschoolde medewerkers alsmaar verder toeneemt. “We hebben de scholieren nodig, want dat zijn onze klanten van de toekomst”, aldus Eberhard Döring. Euromold verwacht 1500 exposanten. Het totale oppervlak van de beurs groeit dit 4 procent tot meer dan 75.000 m2 netto.

 

Meer informatie

Euromold, van 29 november tot en met 2 december in Frankfurt

 

[fbshare type=”button”]

 

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest