Landré Machines blijft Mori Seiki vertegenwoordigen in de Benelux. Dat zegt Frank De Beijer, directeur van Landré Machines in een reactie op het bericht dat Gildemeister en de Japanse machinebouwer hun Europese verkooporganisaties bundelen. “Dr. Mori spreekt telkens over een hybride model, waarin de dealers dat blijven doen wat ze nu ook doen”, aldus De Beijer.

Dealerorganisatie

Vorige week berichtten enkele Duitstalige vakbladen als eersten over de fusie van de sales- en verkooporganisaties van de twee machinebouwers, die sinds enkele jaren samenwerken. Frank De Beijer zegt dat dit met name betrekking heeft op de activiteiten van de Europese vestiging van Mori Seiki, nu nog in Parijs ondergebracht. Hier kopen de Europese dealers hun machines in. Deze organisatie wordt samengevoegd met de Europese verkooporganisatie van Gildemeister en in een gezamenlijk in Zwitserland op te richten nieuw bedrijf, NewCo. Vooralsnog kriigt NewCo geen verantwoordelijkheid voor de Duitse markt.

Dealers blijven

Het nieuwe bedrijf neemt de bestaande verplichtingen van Mori Seiki richting de vertegenwoordigingen in de meeste Europese landen, waaronder de Benelux, over. “Mori Seiki realiseert 70 procent van de verkopen in Europa via dealers. Dat willen ze in Europa zo houden”, aldus De Beijer. De klanten van Landré die de hoog nauwkeurige CNC-bewerkingsmachines van het Japanse merk kopen, zullen dan ook weinig tot niks merken van deze verandering in de bedrijfsvoering van de twee machinebouwers. Bij Landré verwacht men eind deze maand meer duidelijkheid te krijgen, aldus de bedrijven na het sluiten van de inspraaktermijn bij de Oostenrijkse mededingingsautoriteit meer duidelijkheid gaan geven.

EMO: 2 stands

Op de EMO in Hannover presenteren de twee bedrijven zich weliswaar in één hal, maar met twee afzonderlijke stands (DMG: hal 2 A21; Mori Seiki hal 2 A22) en niet zoals verleden jaar op de IMTS in Chicago. Toen stonden de machines van de twee fabrikanten thematisch gegroepeerd op een stand en stond er zelfs een opstelling van een stangenlader van Gildemeister, gekoppeld aan een Mori Seiki machine. “Nu staan we op de EMO met twee afzonderlijke stands, met elk een eigen ontvangst en een herkenbare Mori Seiki smoel.”

 

Meer informatie

Landré Machines 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest