Reiden Technik AG levert met de RX10 is een 5-assige machine met een werkbereik van 1000 x 1100 x 810 mm die zich onder meer kenmerkt door een zeer goede toegankelijkheid en tevens door de gepatenteerde DDT (Double Drive Technology) spil.

RX 10: 5-assig bewerkingscentrum

Bij deze variant wordt tot 3000 rpm een high-torque-motor ingezet met een koppel van 291 Nm. Vanaf 3000 rpm wordt de high-torque-motor ontkoppeld en door de in de kop ingebouwde motorspil een max. toerental van 16000 rpm bereikt. Het machinebed en de machinekolom zijn opgebouwd uit polymeerbeton, zodat de eenheid een enorme thermische en mechanische stabiliteit heeft, ook bij extreme belasting.De aandrijving van de Z-as geschiedt d.m.v. twee gesynchroniseerde voedingsmotoren. Alle assen lopen over rollengeleidingen met elk vier geleidingsschoenen. De uit GGG50 gegoten tafeldrager kan bij een ijlgang van 60 m/min en een accelleratie van 7 m/sec² met 1000 kg worden beladen. De opbouw van de machine garandeert een zeer goede toegankelijkheid en een optimale spanenval. De machine kan met palletwisselaar worden geleverd en tevens met grote gereedschapmagazijnen (tot 273 posities).

RX18: verticaal draaien

Op de EMO 2011 presenteert Reiden Technik de nieuwe RX 18. Deze voegt de draaibewerking toe aan het freescentrum. Deze machine heeft een max. werkbereik in X-Y-Z van 2200 x 1800 x 1610 mm en een geïntegreerde C-as met een diameter van 1800 mm welke tevens voor verticaal draaien kan worden toegepast. De machine is opgebouwd uit een constructie van Hydropol, bestaande uit polymeerbeton in combinatie met staal, dat een zeer hoge eigenstabiliteit geeft en voor extreem hoge belastingen is ontwikkeld. De assen worden rechtstreeks aangedreven met watergekoelde motoren. De Y- en Z-as hebben een dubbelspilaandrijving (synchroon). Alle geleidingen zijn uitgevoerd met fors bemeten rollengeleidingen met elk vier schoenen. Aan beide zijden van de Z-as bevindt zich een hydraulische gewichtscompensatie. De schuin gemonteerde Trigonaalfreeskop kan hoeken bewerken van -15º tot +105º. Bij bewerkingen met deze kop in horizontale positie worden de X- en Y-as continu in dezelfde richting belast: wisselende belasting wordt dus tot een minimum gereduceerd. Tevens hoeven met behulp van deze kop werkstukken niet meer horizontaal opgespannen te worden.

De hoofdaandrijving van de freeskop heeft een vermogen van max. 73 kW bij een toerental van 15000 rpm. Tafelbelasting tot 8000 kg. Bij verticaal draaien heeft de tafel een max. koppel van maar liefst 5400 Nm en een toerental tot 250 rpm. Het maximum aantal gereedschapposities bedraagt 400.

Alle machines van Reiden kunnen met Heidenhain of Siemens besturing worden uitgevoerd.

 

Over Promas CNC

De machines van Reiden Technik AG worden in Nederland geleverd door Promas BV, een leverancier van hoogwaardige, verspanende CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines. Promas beschikt over een eigen servicedienst voor zowel het in gebruik stellen van de machines als het onderhoud.

 

Promas BV

Voltaweg 18

5993 SE Maasbree

Internet: Promas

E-mail: info@promascnc.nl

 

 

[google_plusone size=”standard”]

 

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest