De Belgische fabrikant van automatische transmissies voor personenauto’s, Punch Powertrain, heeft de wind in de zeilen. Afgelopen maand juni werd het productierecord gebroken en verlieten bijna 10.000 automatische versnellingsbakken de fabriek in het Limburgse Sint Truiden. In heel 2009 werden nog 13.000 transmissies gebouwd. Om deze vraag bij te kunnen benen, zoekt het bedrijf de komende maanden 40 CNC-frezers.

Effect diversificatie

Punch Powertrain produceert momenteel voor 13 klanten uit de automobielindustrie CVT-transmissies, de continu variabele versnellingsbakken die vooral in kleinere wagens uit het A, B en C segment populair zijn, en hybride aandrijvingen. De Belgische onderneming profiteert van de sterke groeicijfers van de Aziatische automarkten. CEO Cor van Otterloo zegt in een persbericht: “Onze sterke groei is niet toevallig.Wij hebben besloten om zowel ons klanten- als productportfolio te diversificeren. Vandaag de dag levert Punch Powertrain aan 13 klanten. Dat is een grote verandering ten opzichte van voor 2007, toen we op basis van een klant en een product werken.” Sindsdien heeft het bedrijf eerst groei gezocht in de Aziatische markten, nu heeft men ook al klanten in de VS en Rusland. Daarnaast heeft men naast de CVT een hybride aandrijfsysteem ontwikkeld. “Deze visie werpt nu vruchten af.”

Investeringen

Om deze groei waar te kunnen maken, heeft het bedrijf zo’n 8,2 miljoen euro geïnvesteerd, vooral in CNC-machines, uitbreiding van de fabriek in China en een nieuw testcricuit in Sint Truiden. In de Chinese fabriek vindt vooral assemblage plaats van de kernonderdelen van de transmissies en hybride aandrijfgsystemen, die in België worden verspaand.

Verspaners

Cor van Otterloo weet dat het moeilijk zal worden om de vacatures in Sint Truiden in te vullen. Hij hoopt met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en vaste contracten de komende maanden CNC-frezers over de streep te kunnen trekken.

 

Meer informatie

Punch Powertrain

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest