Mazak toont op de EMO 2011 ondermeer de Orbitec 20, een in Amerika ontwikkelde machine waarop grote kleppen en andere onderdelen voor de olie- en offshore industrie voor driekwart in één opspanning afgewerkt kunnen worden. Vorig jaar konden we al een kort filmpje van deze machine maken op de IMTS.

Apetrotse Amerikanen

Toen waren de Amerikaanse engineers van Mazak trots op hun machine, die op de beurs in Chicago een opvallende plek kreeg. De machine komt uit de vestiging in Kentucky en is in eerste instantie ontwikkeld voor de Amerikaanse olie-industrie. Bijzonder aan de Orbitec 20 is design van de spindel waardoor er een grote doorvoer mogelijk is. De Orbitec 20 kan tot 490 mm diameter bewerken, inclusief het bewerken van de flensvlakken, conisch boren, vlakfrezen en finishen. De maximale gereedschapslengte is 630 mm. Om de autonomie van het bewerkingscentrum verder te vergroten, kan Mazak dit uitrusten met een palletwisselaar. Het maximale spindeltoerental bedraagt 600 omwentelingen per minuut.

 24 nieuwe machines

In totaliteit toont Mazak op de EMO 24 nieuwe machines. Daaronder de nieuwste modellen van de draaibankserie Quick Turn Smart. Ook staan er nieuwe verticale en horizontale bewerkingscentra, inclusief de Pallatech palletwiselaar.

 

Meer informatie

Mazak staat op de EMO in hal 27, stand B44

Geef een reactie

Pin It on Pinterest