De Chinese vliegtuigfabrikant COMAC – eigendom van de Chinese overheid – neemt dit jaar deel aan Airtec 2011 in Frankfurt. Het bedrijf neemt eveneens actief deel aan de B2B meetings die in het kader van deze luchtvaarttoeleveringsbeurs plaatsvinden. COMAC heeft de ambitie om de derde luchtvaartreus te worden, na Airbus en Boeing.

Voor het mkb

Airtec 2011 vindt van 2 tot en met 4 november plaats in Frankfurt. Deze luchtvaarttoeleveringsbeurs is speciaal bedoeld voor kleinere en middelgrote bedrijven die aan de groeiende luchtvaartindustrie willen toeleveren. Naast de beurs vinden er conferenties plaats en B2B meetings, waar uitbesteders en toeleveranciers elkaar ontmoeten. COMAC neemt even als Airbus, Boeing en tal van 1. tier suppliers deel aan dit evenement om in contact te komen met toeleveranciers. De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer, het Amerikaanse Lockheeft, motorenfabrikant Pratt & Whitney en systeemleveranciers zoals Sabca en Orbital nemen aan het evenement deel.

Chinees vliegtuig

Vorig jaar heeft de Chinese vliegtuigbouwer het eerste prototype van de C919 voorgesteld. Dit passagiersvliegtuig is bedoeld voor middellange afstanden en kan 150 tot 190 passagiers vervoeren. Onlangs zijn de eerste orders voor dit toestel bij toeleveranciers geplaatst. COMAC ontwikkelt momenteel ook de ARJ21, een vliegtuig voor regionale vluchten dat maximaal 90 passagiers kan vervoeren.

Conferentie

Tijdens Airtec 2011 vindt voor de 6e keer de conferentie Supply on the Wings plaats. Thema is dit keer Aerospace – the global innovation driver. Gedurende drie dagen zijn er 10 keynote presentaties van onder andere Airbus innovation Cell, Boeing, Rolls Royce en NASA over nieuwe technieken voor het bewerken van materialen en bouwen van componenten voor vliegtuigen. Verder zijn er rond verschillende subthema’s nog veel presentaties, zowel vanuit kennisinstituten als uit bedrijven. Bij deze conferentie is composiet een van de belangrijke thema’s. Andere thema’s zijn metallische structuren, productie, simulatie, motoren en hun componenten, non-destructieve inspectie etc. Dit jaar nemen de deelnemers aan de conferentie ook deel aan de B2B meetings.

Het Made-in-Europe.nu digimagazine van september heeft eveneens extra aandacht voor luchtvaart. In enkele artikelen wordt vooral ingegaan op het verspanen van titaan.

Meer informatie

Airtec 2011

COMAC Supplier informatie

 

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”] [google_plusone size=”standard”]

Geef een reactie

Pin It on Pinterest