Op EuroMold was er een hele 'muur' met ProJet 1000 en 1500 printers gebouwd

3D Systems heeft deze week de overname van Z Corporation en Vidar afgerond. Daarmee zet de Amerikaanse printerfabrikant twee belangrijkste stappen nu deze technologie doorbreekt richting serieproductie. Printers van de fabrikant zullen eind januari op RapidPro te zien zijn.

Marktpositie

3S Systems had vorig jaar al aangekondigd Z Corporation en Vidar Systems te willen overnemen. Z Corporation bouwt snelle 3D kleurenprinters; Vidar is actief met optische beeldverwerking, met name gericht op de medische en dentalmarkt. Nu de overname officieel is afgerond, brengt 3D Systems zowel de thuis- als professionele 3D printactiviteiten onder in één businessunit. De Amerikaanse fabrikant denkt een compleet aanbod van 3D printers in huis te hebben, zowel qua prijsstelling als qua technologie en materiaalgebruik. “We versterken onze marktpositie zowel in productontwikkeling als direct produceren van eindproducten”, zegt Abe Reichental, ceo van 3D Systems.

Snelle 3D printer

Landré, dat in Nederland de printers van 3D Systems levert, laat op RapidPro onder andere de ProJet 1500 printer zien.  Deze printer is speciaal gebouwd voor de modellen- en ontwerpmarkt en onderscheidt zich enerzijds door de prijs (een complete printer met postprocessor kost rond de 16.000 euro) en anderzijds door de snelheid.

 

 

 

In de hoogste snelheid kan 20 mm materiaal per uur in de hoogte worden opgebouwd (op een vlak van 171 bij 228 mm). De kunststof delen zijn sterk genoeg voor functionele testen en snap-fit toepassingen, waarmee de printer dus inzetbaar is voor productiewerk.

Nauwkeurig printen

Dichterbij de productiewereld staat de Projet HD3000, die in de speciale plusuitvoering print in een laagdikte van 16 µm (resolutie 750 bij 750 bij 1600 dpi), en dus voor gladde oppervlakken zorgt. In de standaarduitvoering print de HD3000 in laagdiktes van 32 µm of 29 µm.

Landré neemt op 25 en 26 januari in Veldhoven deel aan de beurs RapidPro

 

Meer informatie

3D Systems

Landré

RapidPro

 

 

Pin It on Pinterest