De Ridder lanceert op de Techni-Show een nieuw machinemerk in de Benelux: Litz Hitech. Deze in 1987 opgerichte machinebouwer uit Taiwan gaat de eigen machines vanaf dit jaar ook in Europa verkopen. De Ridder heeft de rechten voor de Benelux verworven. De machine-importeur denkt dat het merk een goede aanvulling is voor de markt in Nederland en België. “Litz Hitech biedt de ideale mix van Aziatische prijzen en Europese kwaliteit”, zegt directeur G.J. de Ridder. Hij is afgelopen jaar op de EMO in contact gekomen met de Taiwanese machinebouwer, die zich nadrukkelijker op de Europese markt wil manifesteren. Litz Hitech is niet de enige. Op de laatste EMO kondigde de Taiwanese machine-industrie aan het marktaandeel buiten het eigen land fors te willen verhogen in de komende jaren.

Leverancier aan OEM’ers

Litz Hitech heeft tot nog toe vooral voor gerenommeerde merken zowel machines en componenten gebouwd. “Om bestaande successen meer spin-off te geven, heeft de directie van Litz Hitech besloten meer met eigen producten de markt op te gaan”, zegt Terry van Orsouw, mede verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland. Volgens hem moet je van het merk geen budgetmachines verwachten, maar vooral kwaliteitsmachines die de vergelijking met de “gevestigde orde” qua nauwkeurigheid en snelheid glansrijk doorstaan maar zich qua prijs echt onderscheiden.

5-asser in Utrecht

Op de beurs in Utrecht toont De Ridder De Litz Hitech LU620, een 5-assig bewerkingscentrum. De klant kan bij deze – en de andere machines – kiezen tussen een besturing van  Siemens, Heidenhain of Fanuc. De LU620 is universeel inzetbaar (past ook perfect in de matrijzenbouw) en blinkt niet alleen uit in stabiliteit maar ook in dynamiek. Zo wordt een spindel geleverd tot 12.000 toeren/m (direct drive) en een snelheid in de X, Y, en Z-as van 36 m/min. De maximale voeding bedraagt 20.000 mm / min. De B- en C-as zijn een draai-zwenkas (-50 / + 110 graden) met een maximaal laadgewicht van 300 kilo. De machine kan overigens met twee types draai-zwenktafel geleverd worden: met 500 mm doorsnede en 650 mm. Standaard wordt de machine geleverd met een gereedschapmagazijn met 32 plaatsen (optie 40 of 48). De spindelneus heeft een minimale afstand tot de tafel van 150 mm. Het bereik in de X, Y en Z-richting is 620 bij 520 bij 460 mm. Litz Hitech bouwt de machine met zowel aan de voor- en de zijkant een schuifdeur, waardoor uitbreiding naar automatische belading heel goed mogelijk is met behoud van de toegankelijkheid van de machine aan de voorzijde.

3- en 4-assige machines

Behalve deze machine voor de matrijzenbouw, levert Litz Hitech ook speciale 5-assige bewerkingscentra voor de zwaardere verspaning, waarbij men voor blokgeleidingen kiest in plaats van rollengeleidingen. De Ridder haalt ook de kleinere 3- en 4-assige freescentra naar de Benelux.  Dit zijn zowel horizontale- als verticale bewerkingscentra alsmede boor-tapcentra.

Meer informatie

De Ridder staat op de Techni-Show in hal 12 stand D086

De RidderTHO 

 

Pin It on Pinterest