De Doosan Puma 700 XLY staat op zijn plek op de Dormac-stand

De countdown tot de Techni-Show loopt nu toch echt. De eerste machines staan er, exposanten zijn druk in de weer en de laatste nieuwtjes druppelen binnen.

Veel exposanten op de Techni-Show zijn gisteren met de opbouw gestart. Dormac CNC Solutions heeft bijvoorbeeld is de grootste draaibank die onder stroom op de Techni-Show komt te staan, op de stand gezet. Het gaat om de PUMA 700 XLY. Hierop gaat Dormac samen met Siemens dagelijks demonstraties geven. De Doosan draaibank is namelijk uitgerust met Siemens ShopTurn 2 en dat moet het programmeerwerk sterk vereenvoudigen. Lees hier het interview met Joost Verschure van Dormac waarin hij dieper ingaat op de meerwaarde van een CNC-draaibank met bedienersvriendelijke programmeersoftware voor het reparatie- en enkelstukswerk. Dormac toont op de beurs ook een Fastems robotcel.

Siemens: freesdraaien

Siemens laat op de eigen stand ook zien hoe de Sinumerik Operate bediensoftware het draaien op bewerkingscentra en frezen op draaibanken vereenvoudigt.

 

 

 

Ook MDynamics voor de 5-assige machines wordt getoond. Deze functionaliteit combineert in het programmeren een korte bewerkingstijd met een hoge oppervlaktenauwkeurigheid. Siemens laat verder op de Techni-Show zien dat het de hele CAD/CAM/CNC-keten in eigen huis heeft. Dit wordt aan de hand van een retrofit van een Deckelmachine getoond. Tot slot toont men nog de oplossingen voor product life cycle management.

Belang maakindustrie

Dinsdag 13 maart opent Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME-CWM, de Techni-Show en ESEF. Dat doet ze om 10.00 uur. Hierna spreekt ze samen met Ger van der Endt van FPT en Rindert Wolters van NEVAT tijdens een mini-seminar over het belang van de maakindustrie in Nederland. De drie sprekers geven ieder hun zienswijze op dit onderwerp. De Techni-Show duurt van 13 tot en met 16 maart.

Dormac CNC Solutions, hal 12 A086

Siemens, hal 11 D038

 

 

Pin It on Pinterest