Door de overname van Duoteq vergroot Landré het aanbod 3D printtechnieken

Landré heeft Duoteq overgenomen. Hierdoor versterkt de machineleverancier de positie in vooral de 3D printermarkt en haalt de infrastructuur in huis om te groeien in de CADCAM-markt en andere software voor de ondersteuning van productie.

Extra groei

De overname is afgelopen weekend een feit geworden. Floris Stam van Duoteq is bij Landré in dienst getreden als productmanager voor de 3D printactiviteiten; Simen Keizer, medeoprichter van Duoteq, gaat de softwareactiviteiten uitbouwen. Ook de andere twee medewerkers zijn meegegaan naar Landré. JanFloor van Egmond, directeur, verwacht dat de overname groei oplevert, zeker wat betreft de 3D printactiviteiten maar ook als het om software, zoals CADCAM-pakketten voor de verspaning gaat. Door de overname wordt Landré nu dealer van CADCAM-pakketten als GibbsCAM, EZCAM en IRONCAD.

Digitale planning

“Hiermee kunnen we onze toegevoegde waarde rond de machine vergroten. We deden niet veel op dit vlak, terwijl klanten wel vragen naar zowel een compleet pakket, machine en CADCAM-systeem, als ondersteuning. Duoteq had de infrastructuur voor het leveren van deze pakketten en het bieden van ondersteuning.” Men wil zo snel mogelijk kijken hoe deze activiteit verder uitgebreid kan worden. Een van de producten die Landré zeker meer aandacht gaat geven, is het digitale planningsysteem van TIG uit Oostenrijk, ontwikkelaar van een MES-systeem voor de maakindustrie. Dit zit al langer in het portfolio van Landré. JanFloor van Egmond: “We leven in de digitaliserende samenleving. Ook in de fabrieken is meer behoefte aan real time digitale informatie. Door deze overname krijgen we capaciteit, kennis en kunde om hierin verder te groeien.”

Samengaan effectiever

Daarnaast breidt Landré door de overname het portfolio uit op het gebied van 3D printen. Hierin heeft de aanleiding gelegen om met elkaar in gesprek te gaan. Onlangs heeft namelijk 3D Systems, vertegenwoordigd door Landré, de 3D printerfabrikant ZCorp overgenomen. Dat bedrijf werd door Duoteq in Nederland vertegenwoordigd.

Nieuwe demoruimte voor compleet 3D printaanbod in Vianen

Volgens JanFloor van Egmond is de strategie van de Amerikanen vooralsnog erop gericht de dealers van de beide merken los van elkaar te laten functioneren. “Wij denken echter dat het effectiever is om de activiteiten samen te voegen. Dat biedt sterke groeimogelijkheden.”

Compleet pakket 3D printtechnieken

De printtechnieken van de beide fabrikanten vullen elkaar aan. ZCorp is sterk in 3D printen voor het visualiseren in de productontwikkeling met de gipsachtige modellen in full color; 3D Systems print juist functionele prototypes en real parts in kunststoffen. “Nu we Duoteq hebben overgenomen, kunnen we een completer pakket aanbieden”, aldus Van Egmond. Floris Stam gaat als productmanager de activiteiten verder uitbouwen.

 

 

 

 

 

Verder wil men zo snel mogelijk in Vianen een aparte demoruimte  gaan inrichten, waar dan alle 3D printtechnologie getoond wordt, van de gipsmodellen van ZCorp tot de high end Concept Laser machines voor de metalen delen. Landré beschikt nu namelijk over vrijwel alle 3D print technologieën.

Bakens verzetten

JanFloor van Egmond ziet de overname als een nieuwe stap in de strategie die Landré enkele jaren geleden heeft gekozen. “De markt is moeilijk. Je kunt de kop in het zand steken en wachten totdat de storm over is of je kijkt naar buiten om te zien uit welke richting de wind waait en verzet de bakens. Wij kijken om ons heen en oriënteren ons op de toekomst.”

Meer informatie

Landré 

 

Pin It on Pinterest