Stratasys is onder andere actief voor BMW. Dit zijn montagehulpen, 3D geprint, voor de BMW 1 productie

Nog meer fusienieuws uit de 3D printwereld. Het Amerikaanse Stratasys en het Israelische Objet willen samengaan. Dat hebben de directies van beide concerns bekend gemaakt. Samen zijn de twee bedrijven wereldwijd marktleider.

1,4 miljard U$

De gezamenlijke waarde van het nieuwe concern, dat onder de naam Stratasys verder gaat, zou volgens de huidige beurskoers een slordige 1,4 miljard Amerikaanse dollars bedragen. David Reis, ceo van Objet, wordt uitvoerend de baas van het fusiebedrijf, dat zowel in de VS als in Israël een hoofdkantoor aanhoudt. Scott Crump, mede-oprichter van Stratasys, wordt bestuursvoorzitter van het nieuwe bedrijf. In een gezamenlijk persbericht laten de twee bedrijven weten dat door de fusie een bedrijf van wereldformaat ontstaat met een breed portfolio aan 3D printtechnieken en oplossingen voor direct digital manufacturing. Door de krachtenbundeling denken de bedrijven meer potentiële klanten aan te kunnen zetten om na te denken over de mogelijkheden die 3D printen biedt.

Meerdere technieken

Het nieuwe Stratasys Ltd biedt zowel de FDM-technologie, voor het printen van functionele prototypes, Solidscape technologie voor complexe wasvormen voor de gietindustrie en de Polyjet-techniek van Objet, geschikt voor hoge resolutie printen, voor onderdelen die een hoge afwerkingsgraad en detaillering vragen. Het is de bedoeling de ontwikkeling van deze technologieën voort te zetten. Als de aandeelhouders en toezichthouders akkoord gaan, moet de fusie in het derde kwartaal van 2012 zijn beslag krijgen. De plannen illustreren dat de 3D printmarkt in snel tempo opschuift richting een volwassen markt waarin grote partijen hun posities kiezen of versterken.

Benelux

In de Benelux hebben de bedrijven op dit moment meerdere dealers. CAD2M brengt de Dimension printers op de markt, de Elite, SST 1200 ES en uPrint 3D. Seido Systems vertegenwoordigt Stratasys voor onder andere de Fortus-printers en Igepa Nederland vertegenwoordigt Objet in de Benelux.

Meer informatie

Stratasys

Objet

Pin It on Pinterest