De Japanners maakten onder andere kennis met de DMU 80eVo linear

Mori Seiki heeft een record aantal bezoekers over de vloer gehad tijdens Innovation Days 2012 in Japan. Meer dan 10.000. Onder de 37 machines die zij zagen, was een aantal van Gildemeister die voor het eerst op een huisshow van Mori Seiki in Japan te zien waren.

Mori Seiki trok meer dan 10.000 bezoekers naar Iga Campus in Japan.

 

12 nieuwe modellen
Innovations Days vond plaats op de Iga Campus van Mori Seiki in het Japanse Iga City. Dit is de belangrijkste productievestiging van de fabrikant voor middelgrote tot grote machines en sleutelcomponenten zoals spindels, kogelomloopspillen en gietdelen. In totaal werden 37 machines getoond, waaronder 12 nieuwe modellen. Er waren ook zeven 5-assige bewerkingscentra van Gildemeister, zoals de DMU 80 Evo linear. Veel aandacht ging er uit naar de draai-freesbewerking op 5-assige machines. Maar ook de Eco-line werd getoond, nogal opzienbarend voor de vaste bezoekers van Innovation Days omdat ze geen Mori Seiki machines in deze prijsklasse zijn gewend.

Spinning tool
Tijdens de demodagen in Iga demonstreerde de machinebouwer ook de NTX2500/1500 SZ draaibank met de door Mori Seiki gepatenteerd spinning tool (ontwikkeld samen met Kennametal). Met dit bijzondere gereedschap kan de productietijd tot 80 procent verkort worden. Vergeleken met conventionele oplossingen, zorgt dit gereedschap voor lagere temperaturen van het gereedschap, minder slijtage en een material removal rate die vijf keer zo hoog is dan bij een gewoon draaigereedschap. De lagere temperatuur laat het draaien zonder koelsmeermiddel toe.

Een kijkje bij de productie op Iga Campus.

Rondleiding door fabriek
Zo’n 10.000 bezoekers hebben dus de kans om bij Mori Seiki over de vloer te komen, aangegrepen. Wellicht mede doordat er een rondleiding op het programma stond. De gasten bezochten de nieuwe fabriek waar Mori Seiki het bed en de kolom van de machines produceert. Dit onderdeel van de fabriek is een recent in gebruik genomen state-of-the art productiefaciliteit die een constante temperatuur heeft die niet meer dan 0,5 graden C afwijkt, zomer en winter. Dit is een voorwaarde voor Mori Seiki om de hoge nauwkeurigheid in het bed en de kolom te krijgen. Om set-up tijden te reduceren, werkt de fabrikant hier met een gecentraliseerd gereedschap- en opspanningssysteem.

(foto’s: Mori Seiki)

Meer informatie
Mori Seiki
Landré Machines 

 

Pin It on Pinterest