Tevreden gezichten bij het Ford R&D centrum, dat een 3D printer van Voxeljet heeft gekocht.

Ford Motor heeft voor het Dunton Technical Centre vlak bij Londen een 3D  printsysteem van Voxeljet gekocht. Het gaat om de VX800 3D printer die het nieuwe Polypor C materiaal gebruikt. Met name daarover zijn de Ford-medewerkers enthousiast.

 

Milieuvriendelijk

Dunton is een van de grotere R&D centra van Ford en het grootste in Groot Britannie. Er werken zo’n 3000 medewerkers op de site en er bestaat een nauwe samenwerking met het R&D centrum van Ford in Merkenich, vlakbij Keulen. Voor de Britse vestiging is recent een 3D printer van Voxeljet gekocht om daarmee gietkernen en gietmallen te printen. Trevor Bentley, application engineer bij Ford, zegt vooral onder de indruk te zijn van het nieuwe type bindmiddel dat Voxeljet in Polypor C gebruikt. “In de gieterij zijn onze medewerkers blij de verbrandingseigenschappen van het bindmiddel.” Polypor C bevat geen aromaten en is een milieuvriendelijke materiaal om gietkernen en mallen mee te printen. Voxeljet heeft het materiaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan vragen in de markt naar materialen die beter verdraagzaam zijn met het milieu.

Hoge kwaliteit

Volgens Ford zijn de gietdelen van hoge kwaliteit. Het milieuaspect van Polypor C is voor de autofabrikant een belangrijk gegeven. Het materiaal kan overigens ook gebruikt worden voor het printen van zichtmodellen omdat het een witte kleur heeft.

Meer informatie

Voxeljet

Palio (vertegenwoordiging Voxeljet in de Benelux)

 

Pin It on Pinterest