Hans Blomen bij de Spinner U620, een 5-assige machine.

Limas CNC-Machinery levert in september de eerste Spinnermachine in Nederland uit. Bij Siemens Turbo Machinery, de compressorenfabriek in Hengelo, installeert men een TC800 draaibank met een 110 mm doorlaat. Hans Blomen van Limas ziet in de Nederlandse markt wel ruimte voor de frees- en draaibanken van de Duitse fabrikant.

 

Ruimte Nederlandse markt
Sinds begin dit jaar vertegenwoordigt Limas Techniek de Duitse machinebouwer Spinner in Nederland. Daarnaast doet men net als voor Matec onderhoud voor Spinner in Nordrhein Westfalen. Alleen al in deze Duitse deelstaat staan er zo’n 1500 machines van het merk en worden elk jaar 100 nieuwe machines verkocht. “Nederland is qua omvang en samenstelling van de industrie vergelijkbaar, dus hier moet ruimte zijn”, zegt Blomen. “Niet dat we er meteen 100 gaan verkopen, maar een tiental zou al een mooie start zijn.”

Moeilijke materialen
De draaibank die in september naar Siemens gaat, illustreert in zijn ogen de kracht van de Duitse machinebouwer. Zo heeft deze draaibank onder andere blokgeleidingen om de trillingen sneller en beter te dempen. Ook het hoge koppel van 1050 Nm maakt de machine geschikt voor hetgeen Siemens ermee wil gaan doen: moeilijke materialen draaien. Het doorslaggevend argument bij Siemens was de bijzondere servo-gereedschaprevolver (dus zonder vertanding maar traploos) die Spinner aanbiedt. Hierin kunnen de gereedschappen zowel van binnen als van buiten beladen worden, waardoor je over 24 gereedschapplaatsen beschikt.

Duitse technologie
“Spinner bouwt Duitse machines, met Duitse technologie, maar tegen betaalbare prijzen”, zegt Blomen, die beseft dat hij met Spinner in een ander marktsegment gaat opereren dan tot nog toe met Matec. “We zitten hiermee in een verdringingsmarkt.” Hoewel de Nederlandse markt de afgelopen maanden afwachtend is geweest, verwacht hij met name voor het laatste kwartaal een aantrekkende vraag. “De laatste maanden hebben we iets van een opleving gemerkt, afwachten hoe het zich de komende tijd verder ontwikkelt. Maar in het segment waarin Spinner actief is, loopt er altijd wel wat.”

Een uitgebreider interview met Hans Blomen over de kansen die hij voor Spinner in Nederland ziet, verschijnt in september in het digimagazine van Made-in-Europe.nu

 

Bekijk hier een video van de Spinner TC600 een iets kleinere draaibank.

Meer informatie
Limas CNC Machinery
Spinner

 

Pin It on Pinterest