Op buitenlandse markten in onder andere Oost-Europa is Style High Tech succesvol met onder andere deze XXL-draaibank.

Style High Tech BV in Bunschoten is deze week failliet verklaard. Het bedrijf had dusdanige liquiditeitsproblemen dat er geen andere uitweg meer was dan zelf het faillissement aan te vragen. De curator verwacht echter binnen enkele dagen een overname bekend te maken.

 

Op 10 augustus heeft Wouter van Halteren, directeur-eigenaar van Style High Tech, zelf uitstel van betaling aangevraagd. Enkele weken hiervoor zijn de kredietlijnen bevroren. Op 20 augustus is het faillissement uitgesproken, wat volgens Jan Dingemans van De advocaten van Van Riet in Utrecht, de curator, een technische reden heeft omdat anders het UWV niet de uitbetaling van de salarissen van de ongeveer 40 medewerkers kan overnemen. “Dit is overigens met open vizier gedaan, in overleg met de financierende banken.”

Gevolg van crisis 2008
Volgens Jan Dingemans heeft de crisis die in 2008 begon, de Nederlandse machinebouwer de das om gedaan. “Zoals bij de meeste faillissementen is het bedrijf aan liquiditeitsgebrek kapot gegaan, nadat het al een jaar onder verscherpt toezicht van de bank stond. De omzet is na 2008 verder gedaald maar zou juist de komende tijd op peil komen.” De verkoopprognoses voor de komende tijd zijn volgens de medewerker van de curator positief. Daarom is hij optimistisch gestemd over een overname c.q. doorstart van de machinebouwer. Style High Tech was daar zelf al over in gesprek met partijen, maar op het laatste moment is dat afgeketst.

Op de Techni-Show lanceerde Style High Tech nog de nieuwe besturing, een eigen ontwikkeling waar de medewerkers uiterst trots op waren.

Know how van medewerkers behouden
De curator praat momenteel met twee partijen die veel interesse tonen om de doorstart van Style High Tech mogelijk te maken. “We werken eraan dat we het overgrote deel van de 40 medewerkers kunnen betrekken bij de doorstart. Het probleem zit niet bij het personeel. Onze ervaring is dat het om toegewijde mensen gaat en er zit veel know how. Die proberen we te behouden.” Jan Dingemans verwacht hier binnen enkele dagen meer duidelijkheid over. Over de identiteit van de geïnteresseerde partijen wil het Utrechtse kantoor geen mededelingen doen.

Leveringen
De productie in Bunschoten ligt momenteel stil. Zodra de doorstart een feit is, zal deze opgepakt worden zodat de vertraging in de leveringen beperkt blijft. Omdat een overnemende partij er alle belang bij heeft bestaande klanten tevreden te houden, rekent Jan Dingemans erop dat er een oplossing komt voor de klanten die hun bestelde machines hebben aanbetaald. “Als je de doorstart succesvol wilt laten zijn, moet je daar een oplossing voor bieden.” De curator wil hieraan meewerken in overleg met de rechter-commissaris.

Bij Style High Tech zelf was gistermiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

In juni organiseerde Style High Tech nog samen met Hamel Metaal en Seco Tools een druk bezocht seminar met live demo rond het verspanen van exotische materialen.

 

Pin It on Pinterest