Thorsten Schmidt.

DMG Mori Seiki wil dit jaar in Europa voor 350 miljoen euro aan Mori Seiki machines verkopen. Dat is ongeveer eenderde meer dan het gemiddelde van de voorbije drie jaren. Dat zegt Thorsten Schmidt, lid van de raad van bestuur van Gildemeister AG, in een interview met het Duitse blad MaschinenMarkt.

 

Joint venture
In het interview gaat Schmidt in op het gezamenlijke bedrijf dat de twee machinebouwers sinds 1 april hebben in Europa. Alle Europese vestigingen van Gildemeister zijn nu een 100 procent dochter van DMG Mori Seiki Europa AG, waarvan Gildemeister 60 procent van de aandelen in handen heeft en Mori Seiki de overige 40 procent. DMG heeft in Europa de operationele leiding in handen, aldus Schmidt in MaschinenMarkt. In Zwitserland, waar de joint venture is gevestigd, wil men een technologiecentrum bouwen. Eind 2013 begin 2014 zal het nieuwe bedrijf zich met een nieuwe look presenteren. Dan moet het technologiecentrum klaar zijn. De samenwerking in Europa legt de beide bedrijven geen windeieren. Thorsten Schmidt verwacht dat dit jaar voor 350 miljoen euro aan Mori Seiki machines op de Europese markt verkocht gaat worden, fors meer dan tot nog toe. Van de Milltap 700, de eerste gezamenlijk ontwikkelde machine die op de EMO 2011 werd gelanceerd, zijn er ondertussen al 1200 verkocht. Voor 2013 wordt de productie verdubbeld

Positieve trends
De topman van Gildemeister is positief over de internationale marktontwikkelingen. In China blijft hij op dubbelcijferige groei rekenen. “We zien een duidelijke trend dat eindklanten steeds vaker hun instapmachines ruilen tegen productievere gereedschapmachines.” Ook over Oost Europa en Duitsland is hij tevreden. In Japan en de VS is men gegroeid. Maar men merkt in Europa een daling van de investeringsbereidheid door de onzekerheden in de Zuid Europese markten. “Die ontwikkeling kunnen we met stabiele groeiratio’s op de Aziatische markten compenseren.”

Lees hier het volledige interview met Thorsten Schmidt van Gildemeister AG.

 

Pin It on Pinterest