Het Verspanersforum toont op de komende TIV in Hardenberg voor het eerst het softwarepakket ExpertCAD met de embedded ScriptLINK© macro programmeer faciliteit. Hiermee zijn eigen ontwerpfuncties met grafische interface en automatische koppeling van data met CAM systemen of machines, te realiseren.

 

Meer productiviteit
Het Verspanersforum is sterk bezig om bedrijven uit de verspanende industrie te ondersteunen hun productiviteit te verhogen. Aan de ene kant gebeurt dit met trainingen, zoals de nieuwe opleiding Productief Economisch Multi Task bewerken die in Hardenberg gepresenteerd wordt. Het Verspanersforum beschikt sinds kort in Assen, nabij Utrecht en Eindhoven over trainigslocaties, zodat dus het hele land afgedekt wordt.

CADCAM-oplossingen
Aan de andere kant ondersteunt het Verspanersforum ondernemingen die nog niet de stap naar CAD en CAM hebben gezet door hiervoor laagdrempelige oplossingen aan te reiken. Het idee is om voor MKB bedrijven een deur te openen, om een efficiëntie slag te kunnen maken, met maatwerk vanuit CAD naar de eigen productie afdeling(en). Hierbij biedt het Verspanersforum de software enginering service aan, vanuit de ervaringen in de metaal. De extra functie die nu aan ExpertCAD is toegevoegd past hierin.

Andere activiteiten

Verder zal op de stand ook het SharpCAM programmeersysteem worden gedemonstreerd, met de officiële versie 1.6.1, met de nieuwe tekenfuncties, maatinschrijving en 3D simulatie. Dit is software voor het CNC-programmeren van boor- en freeswerk in de werkplaats. Op de stand kan men ook de Fanuc NC Programma Editor beproeven, met als sterk punt de offline mogelijkheden om Fanuc macro’s te maken en te testen, in plaats van op de werkelijke besturing.

 

Het Verspanersforum is op de TIV te vinden in stand 626
De TIV vindt plaats op 4, 5 en 6 september

 

Pin It on Pinterest