SYMG-topman Guan zoekt wereldwijd partners om de ambitieuze plannen van de Chinese machinebouwer te realiseren.

De Chinese machinebouwer SYMG is in gesprek met MAG, het Duits-Amerikaans concern. De Chinese fabrikant toont belangstelling voor MAG. SYMG is het moederbedrijf van de Chinese machinebouwer SMTCL en Schiess in Duitsland. Het concern is qua omzet en verkochte machines de grootste ter wereld.

 

SYMG zoekt partners
CEO Xiyou Guan van SYMG heeft dit bevestigd op de IMTS die deze week in Chicago plaatsvindt. “We praten met ze. Na Chicago gaan we direct naar MAG om verder te praten. We zoeken alliantiepartners”, aldus Guan in een reactie op vragen over een eventuele overname van MAG door het Chinese concern. Overigens betekent samenwerking volgens hem niet vanzelfsprekend een financiële vervlechting van de concerns. Dat benadrukt ook Omer Sahin Ganiyusufoflu, strategisch adviseur van SYMG. “Om onze strategie te kunnen verwezenlijken, zoeken we partners op gebieden zoals service en R&D.” Ook Guan ontkent dat de machinebouwer op overnamepad is. “We spreken ook met Cincinnati in de VS. Ook met hen willen we samenwerken, we zoeken businesspartners, niet primair acquisities. Globalisering is moeilijk, maar we moeten dat als machine-industrie.”

Meer buiten China verkopen
De Chinese groep is deze week prominent aanwezig op de beurs in Chicago. De komende jaren wil men het aandeel verkochte machines buiten China fors opvoeren. Vorig jaar verkocht de groep 95 procent van de productie in China. Dat moet, aldus Guan, afnemen tot 70 procent. Over enkele jaren wil de groep 30 procent van de omzet buiten China halen, waarbij ook de totale omzet moet groeien.

DMG en Mori Seiki
Momenteel ontwikkelt de Chinese fabrikant een compleet nieuwe lijn, gebouwd volgens een heel nieuw concept. DMG Mori Seiki is een van de partners hierbij. Verleden jaar sloten de concerns een samenwerkingsovereenkomst. Momenteel produceert SYMG in China de gietijzeren frames voor de Milltap 700, het eerste gezamenlijke product van DMG en Mori Seiki

 

Pin It on Pinterest