3DSystems heeft de Nederlandse modelmakerij Tim The innovative Modelmakers BV overgenomen. De Eindhovense modelmakerij wordt geïntegreerd in 3D Systems Benelux en gaat zich verder richten op de productie van on demand componenten.

 

Dat heeft de Amerikaanse producent van 3D printers via een persbericht bekend gemaakt. Tim is een modelmaker die zich toelegt op het produceren van prototypen en ontwikkelen van productieoplossingen voor zowel engineers als productontwerpers. Men werkt zowel in metaal als kunststof. De nadruk ligt op de consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, mobiele telefoons en computeraccessoires. Tim beschikt in eigen huis over complete rapid prototyping en rapid tooling oplossingen, waaronder 3D printers en freesmachines.

Groeiende vraag

3D Systems ziet in Europa de vraag naar rapid prototyping, modellen en productieoplossingen voor on demand onderdelen groeien. Met deze overname versterkt het Amerikaanse bedrijf de positie in deze markt. “Met de expertise van Tim kunnen we ons groeiend Europees klantenbestand beter, sneller en met een uitgebreider aanbod bedienen”, zegt Ziad Abou, directeur on demands parts Europe van 3D Systems.

Meer informatie
Tim The Innovative Modelmakers BV
3D Systems

1 gedachte over “3D Systems koopt Nederlandse modelmakerij

  1. Pingback: URL

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest