Mayfran bouwt onder andere shredders om de spanen te comprimeren.

De Amerikaanse producent van spanentransporteurs en filtersystemen voor koelsmeermiddelen Mayfran wordt overgenomen door het Japanse Tsubakimoto Chain. Mayfran heeft in Nederland een vestiging in het Limburgse Landgraaf.

 

De twee bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Al meer dan 40 jaar hebben ze samen een joint venture in Japan, waar Tsubaki Mayfran spanentransportsystemen produceert. Nu nemen de Japanners de hele holding en daarmee de wereldwijde activiteiten over. Tsubakimoto Chain is wereldmarktleider op het gebied van kettingen en aandrijfkettingen in de automobielindustrie. Mayfran ontwikkelt en bouwt naast de systemen voor de verspanende industrie ook transportsystemen voor metaalschroot, slacken en plaat. De reden voor de overname is met name dat Tsubakimoto Chain een zo complete mogelijk pallet aan oplossingen rond de werktuigmachine wil aanbieden. Voor Mayfran ontstaan er nu mogelijkheden om versterkt te groeien in de BRIC-landen.
In de leiding van de Amerikaanse, Europese en Chinese Mayfranbedrijven verandert niks. Wiel Kroonen blijft Mayfran Europe leiden.

 

Pin It on Pinterest